motorola one VISION je telefón, ktorý sa práve začína predávať na slovenskom trhu. My sme si ho už vyskúšali a konštatujeme, že vzhľadom na jeho cenu robí úžasné nočné fotografie. V tomto článku prinášame všetko podstatné k tomuto telefónu a pripravujeme aj redakčný test, v ktorom budeme porovnávať aj fotky z tohto telefónu s najbližšou konkurenciou. 

Telefón motorola one vision prichádza s garanciou mesačných bezpečnostných updatov a s garantovanými dvoma prechodmi na vyššiu verziu operačného systému Android. Je to platforma Android One. Rýchle nabíjanie je možné pomocou portu USB-C, v dodávke je 15 W nabíjačka, prepojovací kábel a slúchadlá s pripojením na 3,5 mm jack port. Na slovenský trh prichádza medzi prvými v Európe a bude stáť 299 eur. Priamo od výrobcu vieme, že Motorola pôvodne zvažovala sumu 349 eur, ale toto je model, ktorý sa chce priblížiť čo najviac bežným používateľom a suma je nakoniec príjemnejšia. K dispozícii budú dve farebné vyhotovenia – modrá a bronzová.

Veľmi pekne je spracovaná zadná časť telefónu, sú tu zaoblené rohy a prechod farby je efektný. Výhodou je, že vďaka pomeru strán 21:9 sa telefón dobre drží v ruke.

Použitý displej má uhlopriečku 6,3 palca, rozlíšenie je FullHD+ a napriek pomerne veľkej uhlopriečke tento telefón pôsobí v ruke ako malý telefón.

Kapacita batérie je 3500 mAh a telefón vydrží na celý deň prevádzky. Výhodou je spomenuté rýchle nabíjanie.

Motorola netradične použila procesor Exynos, ktorý doteraz výhradne používala spoločnosť Samsung, konkrétne je to model s frekvenciou 2,2 GHz. Zatiaľ žiadny iný výrobca nemá tento výkonný procesor (okrem spoločnosti Samsung) a veľmi dobre pre telefón motorola one vision dopadli aj testy AnTuTu 7 – 146 319 bodov. Kapacita pamäti je 128 GB.

Pri náročných fotografiách používa tento telefón technológiou quad pixel, teda spája 4 snímacie body do jedného bodu vo fotografii. Zo 48 Mpx snímača tak vznikne veľmi dobrá 12 Mpx fotografia s nízkym šumom. Veľkosť snímacích bodov na snímači je 1,6 mikrometra, clona je F/1.7. Pri zadnom fotoaparáte sa používa optická stabilizácia obrazu.

Technológia quad pixel je použitá aj pri prednom fotoaparáte a ten má rozlíšenie 25 Mpx.

Zaujímavo vyzerá potom porovnanie fotiek fotených štandardným režimom a špeciálnym nočným režimom. Nasledovné fotografie boli realizované priamo z ruky bez použitia statívu.

K dispozícii sú aj pomocné funkcie na fotografovanie ako je určenie vhodnej kompozície obrazu, optimalizácia na jedlo, portrét, úsvit alebo západ slnka. Pri selfie fotke môžete použiť automatické realizovanie záberu v momente, keď sa všetci v obraze usmievajú.

Na ďalší efekt môžete využiť aj zvýraznenie konkrétnej farby v obraze alebo obľúbený kinematograf či rôzne nasvietenie portrétu.

Môžete využiť aj moto akcie ako je zapnutie svetla potrasením telefónu alebo realizácia snímky obrazovky prejdením troch prstov po displeji.

Ako sme spomínali, môžete sa tešiť na náš podrobný test telefónu motorola one vision spolu s porovnaním výsledkov pri fotení v noci s priamou konkurenciou.

Pár našich fotiek fotených pri nízkej úrovni svetla prinášame už teraz

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.