Mozilla Firefox prináša dôležitú bezpečnostnú záplatu do počítačov aj smartfónov.

Len pred pár dňami sme vás informovali o dôležitej aktualizácii, ktorú priniesol prehliadač Google Chrome. Dôvodom tejto aktualizácie bola zero-day zraniteľnosť, ktorá mohla umožňovala útočníkom nainštalovať spyware do zariadení obetí či v nich vzdialene spustiť kód. Teraz sa však na vlnu tejto zraniteľnosti pridáva aj ďalší rozšírený internetový prehliadač.

Dôležitú aktualizáciu tak vypúšťa aj prehliadač Mozilla Firefox pre počítače aj smartfóny. Kritickou chybou je tak CVE-2023-5217, na čo upozornil aj portál pcworld.com. O akú aktualizáciu ide a prečo by ste si svoj prehliadač mali aktualizovať čo najskôr si teraz priblížime aj v našom článku.

Aktualizujte si prehliadač Firefox čo najskôr

Kritická zero-day zraniteľnosť CVE-2023-5217 ovplyvňuje počítače a smartfóny po celom svete. Narozdiel od prehliadača Chrome od Googlu, útočníci zatiaľ nestihli využiť túto chybu aj v prehliadačoch Mozilla Firefox. Bližšie informácie o zraniteľnosti zatiaľ nie sú známe, nakoľko si mnohí používatelia svoj prehliadač stále neaktualizovali. Kým sa tak nestane, neodhalia sa podrobnosti toho, ako mohli útočníci túto zraniteľnosť využiť.

Firefox logoZdroj: HowToGeek

Aktualizácie, ktoré Mozilla vypustila, sa evidujú pod číslom Firefox 118.0.1 a Firefox ESR 115.3.1. Zraniteľnosť sa však týka aj smartfónov s týmto prehliadačom, pričom aj Android zariadenia majú aktualizáciu už k dispozícii. Opravnou verziou prehliadača by mal byť Firefox for Android 118.1.0.

Aktualizáciu by ste nemali odkladať

Aj keď veríme, že aktualizácie vedia byť pekne otravné, tak by ste ich určite nemali odkladať. Najmä nie v takomto prípade, kedy ide o bezpečnosť vás aj vášho zariadenia. Prehliadač Mozilla Firefox sa potýka so skutočne nebezpečnou zraniteľnosťou, ktorú by ste mali čo najskôr odstrániť. Nezabudnite však, že ide o zraniteľnosť, ktorá sa týka prehliadača ako pre počítače, tak aj pre Android smartfóny.

Zdroj: pcworld.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.