V prehliadači Google Chrome bola objavená ďalšia zero-day zraniteľnosť.

Prehliadač Google Chrome v posledných rokoch odhalil viacero bezpečnostných hrozieb, ktoré v sebe skrýval. Minulý rok bol na zero-day zraniteľnosti štedrý a tento rok to nie je inak. V prehliadači sa totiž opäť objavila ďalšia zraniteľnosť, ktorá mohla ohroziť viacerých používateľov prehliadača v operačných systémoch Windows, macOS aj Linux.

Na bezpečnostnú chybu v prehliadači upozornil aj portál andro4all.com, ktorý sprostredkoval viac informácií. O akú chybu ide a čo vám hrozí ak aktualizáciu prehliadača vo svojom počítači zanedbáte, si teraz prezradíme v našom článku.

Google Chrome prináša dôležitú aktualizáciu

Chyba, ktorá sa objavila v prehliadači Google Chrome, sa označuje CVE-2023-5217 a postihuje používateľov predposlednej verzie prehliadača v operačných systémoch Windows, macOS aj Linux. Google už stihol priniesť aj opravnú verziu prehliadača, ktorú by ste si mali nainštalovať aj vy. Táto verzia sa zasa označuje ako 117.0.5938.132 a mala by byť dostupná už teraz pre všetkých používateľov prehliadača v zasiahnutých operačných systémoch.

Google Chrome
Google Chrome

Táto chyba už stihla byť využitá aj útočníkmi, ktorým sa vďaka nej podarilo nainštalovať škodlivý spyware do počítačov obetí. Útočníci však môžu chybu využiť rôznymi spôsobami, medzi ktoré možno zaradiť aj vzdialené spustenie kódu na ich zariadení. A aj preto by ste prehliadač Google Chrome mali aktualizovať vo svojom počítači čo najskôr.

Google zatiaľ neodhalil viac

Spoločnosť Google, ktorá aktualizáciu pre prehliadač Chrome vypustila, sa zatiaľ ku chybe odmietla vyjadriť detailnejšie. Vzhľadom na to, že niektorí útočníci už stihli z chyby profitovať, tak sa Google rozhodol, že s vyjadrením počká. Viac informácií teda bude zdieľať vo chvíli, keď si väčší počet používateľov aktualizáciu nainštaluje.

Novú aktualizáciu prehliadača Google Chrome sme zaregistrovali aj u nás v redakcii a ak ho využívate aj vy, veríme, že taktiež máte možnosť aktualizácie.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.