Za necelých 5 dolárov bude pripojenie používateľov súkromné a bezpečné.

Mozilla dlhodobo pracuje na vlastnom VPN riešení. Prvé experimenty s touto službou boli ešte počas roka 2018. V poslednom období sa práce posunuli o poriadny kus ďalej a spoločnosť aktuálne spúšťa svoju najnovšiu verziu virtuálnych sietí. Aplikácia pre Android je k dispozícii už od začiatku roku 2020, pričom Mozilla dnes oznámila, že oficiálne spúšťa platenú službu vo vybraných krajinách.

mozilla VPN

Zdroj: Android Police

VPN je k dispozícii každému, kto sa nachádza (zatiaľ) v Spojených štátoch, Kanade, Spojenom kráľovstve, Singapure, Malajzii a na Novom Zélande. Tento rok sa služba plánuje rozšíriť aj na ďalšie trhy. Výška predplatného je 4,99 dolára mesačne, čo umožní mať až päť súčasných pripojení, servery vo viac ako 30 krajinách a spoločnosť Mozilla sa zaväzuje, že nebude zaznamenávať ani predávať aktivitu používateľov na webe.

Na rozdiel od mnohých iných VPN nie je služba založená na OpenVPN alebo IPsec, ale na relatívne novom WireGuard, ktorý vďaka svojmu efektívnemu kódu sľubuje vyššie rýchlosti. Mozilla chce, aby bola aplikácia čo najprístupnejšia. 

Pre Android si môžete aplikáciu stiahnuť priamo zo stránok APK mirror. Po nainštalovaní síce nepôjde službu používať, ale môžete sa aspoň zaregistrovať do „waitlistu„, aby vás Mozilla mohla upozorniť na dostupnosť služby aj pre slovenských používateľov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Obchod Play: Mozilla sprehľadňuje ponuku prehliadačov Firefox

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.