Dostupné zostanú iba tri vydania: Firefox, Firefox Beta a Firefox Nightly.

Prehliadač Google Chrome nie je jediný, ktorý v Obchode Play ponúka viaceré vydania. Podobne je na tom aj prehliadač Firefox. Okrem stabilnej hlavnej verzie boli nakrátko dostupné viaceré verzie – Firefox Beta, Firefox Nightly, Firefox Preview a Firefox Preview Nightly (nehovoriac o verzii Firefox Focus).

Tento stav sa konečne mení a spoločnosť Mozilla začína znižovať počet verzií prehliadača a ponechá si ich iba tri.

Ak používate aktuálne vydanie prehliadača Firefox, ktoré je k dispozícii v Obchode Play, možno ste si už všimli zmenu. Balíček bol rebrandingovaný na Firefox Nightly a banner v aplikácii informuje, že Firefox Nightly sa aktualizuje každú noc a má experimentálne nové funkcie. Ak chcete dosiahnuť stabilnejšiu skúsenosť, Mozilla odporúča prechod na verziu Beta.

Firefox

Zdroj: AndroidPolice

Firefox Preview je odteraz Firefox Nightly. Rovnako sa mení aj verzia Firefox Preview Nightly, no tá stráca celkovú podporu. Odporúča sa prechod na nový Firefox Nightly.

Všetky dostupné verzie môžu vyvolávať zmätok, na čo vlastne slúžia. Pokiaľ zoberieme prehliadač Firefox Nightly, tak ten je určený predovšetkým tým, ktorí sa nevedia dočkať nových funkcií a sú ochotní pre ich získanie strpieť aj nestabilitu aplikácie, pretože ide o vývojový kanál pre nové verzie prehliadača. V prípade, že nie ste až takí dobrodruhovia, ale stále máte radi nové veci, tak vám je určená verzia Firefox Beta pre Android.

Pokiaľ však chcete využívať všetky funkcie prehliadača, doplnky a získať jeho stabilnú verziu, pre vás je určená hlavná zostava prehliadača Firefox.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

A.I. Maiden Power Gravy: Vypočujte si najlepšiu skladbu Iron Maiden, akú kedy vytvorila umelá inteligencia

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.