Prehliadač čelil počas tohto víkendu veľkému výpadku, ktorý súvisel s kybernetickou bezpečnosťou.

Všetky doplnky prehliadača, motívy, vyhľadávacie nástroje a jazykové balíčky boli zakázané. To spôsobilo nemalé problémy s bezpečnosťou a vzrástli aj obavy pred možným sledovaním používateľov prehliadača Tor. Tento prehliadač využíva rovnaké certifikáty a doplnky ako aj samotný Firefox. Mozilla však rýchlo na tento problém zareagovala a vydala aktualizáciu na verziu 66.0.4 pre Android aj PC, ktorá včera obnovila uvedené funkcie.

Zdroj: LEON NEAL/AFP/Getty ImagesZdroj: LEON NEAL

Problémy začali už v piatok 3. mája.Vtedy používatelia zistili, že všetky ich prispôsobenia prehliadača boli deaktivované. Pravdepodobným vinníkom bola platnosť certifikátu Mozilly a nakoľko Firefox už nevedel overiť integritu doplnkov tretích strán, tak ich automaticky vypol všetkým používateľom. Toto je štandardný postup na ochranu pred škodlivými rozšíreniami a aj v tomto smere ochrana zareagovala správne a žiadne doplnky už neboli klasifikované ako bezpečné.

Pokiaľ ste zaznamenali uvedené problémy, je potrebné Firefox aktualizovať z Obchodu Play alebo APK Mirror. Po tejto aktualizácii je možné, že viaceré doplnky z ponuky Firefoxu nebudú aktívne. Pokiaľ sa tak stane, je potrebné tieto doplnky nanovo nainštalovať a aktivovať. Rovnako treba postupovať aj pri témach.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Huawei Mate X: Vyskúšali sme skladateľný smartfón, pozrite si video (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.