Myš spoločnosti MSI prináša atraktívne RGB podsvietenie a možnosti prispôsobenia ergonómie. Horný kryt a boky myši je možné pomerne jednoducho a rýchlo vymeniť a získať tak väčší priestor pre položenie palca.

Myš je symetrická, môžete si prispôsobiť oba boky a bez ohľadu na výber bočných modulov ponúka dobré pohodlie pri držaní.

MSI Clutch GM60 zaujme pásom s RGB podsvietením, ktorý sa nachádza pod hlavnými tlačidlami. Medzi nimi nájdete scrollovacie koliesko a tlačidlo na zmenu DPI. Po oboch bokoch sa nachádzajú dve tlačidlá. Celkovo tak myš ponúka 8 tlačidiel, ich funkcionalitu je možné prispôsobiť pomocou oficiálneho softvéru. K dispozícii je 5 profilov, takže si môžete vytvoriť a uložiť viacero konfigurácií.

Rovnako je možné prispôsobiť LED podsvietenie a parametre myši, ako je rýchlosť scrollovania, dvojitého stlačenia, zrýchlenie a spomalenie kurzora či hodnota DPI. Myš si z hľadiska nastavení dokáže obhájiť svoju cenu, a to aj napriek tomu, že softvér potrebuje vylepšiť najmä z hľadiska používateľského rozhrania. Prijali by sme aj zrozumiteľnejšie nastavenie DPI, tak ako to ponúka konkurencia.

Hlavné tlačidlá využívajú spínače Omron a sľubujú životnosť viac ako 50 miliónov kliknutí. Rozlíšenie myši si môžete nastaviť až do 10 800 DPI. O komunikáciu s počítačom sa stará USB kábel. Súčasťou balenia sú káble s dĺžkou 1 a 2 metre.

Myške možno vzhľadom k cene vytknúť o niečo lacnejší senzor. Je vybavená modelom PMW 3330, čo je trochu konkurenčná nevýhoda. Pokiaľ je pre vás pri výbere myši prvoradý senzor, na trhu sa nachádzajú aj o niečo lacnejšie modely, ktoré využívajú senzor PMW 3360. Záleží teda, či dáte prednosť čiastočnej modularite myšky a jej podsvieteniu alebo je pre vás prvoradý pomer cena/výkon.

thumbs-up-icon

Výhody

  • ergonómia a dizajn
  • pre niekoho modularita
  • kvalitná konštrukcia

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • použitý snímač vzhľadom k cene
  • softvér potrebuje vylepšiť

Cena: 87,90 EUR

Zapožičal: MSI

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit