Ponúka bohatú výbavu portov.

MSI Modern MD272QP Ultramarine je monitor určený pre moderné pracovne alebo kancelárie. Už na prvý pohľad, ako naznačuje aj názov, zaujme výraznou modrou farbou. Hoci ide o monitor v cenovej kategórii 300 eur, pokojne môžu po ňom siahnuť aj náročnejší používatelia. Monitor má 27-palcový QHD IPS panel s LED podsvietením a kvalitným podaním farieb. Obnovovacia frekvencia je 75 Hz a odozva 4 ms. Kontrastný pomer je 1000 : 1.

Po dizajnovej stránke ide o moderný a farebne výrazný monitor s matným displejom a tenkými rámikmi na troch stranách. Spodný rámik je však štandardne o niečo hrubší. Na jeho spodnej pravej strane sú umiestnené profilované ovládacie tlačidlá, ktorými sa všetky nastavenia vykonávajú veľmi jednoducho a intuitívne. Kladne hodnotím aj pozorovacie uhly, ako aj celkovú kvalitu panela, keďže ani pri detailnom skúmaní som si nevšimol žiadne presvitanie podsvietenia alebo ďalšie nedostatky. 

MSI monitor Modern MD272QP UltramarineZdroj: TOUCHIT
MSI monitor Modern MD272QP Ultramarine

Moderný a stabilný stojan 

Nastavenia výšky a sklonu sú rozšírené o otočenie na výšku. Monitor je možné veľmi jednoducho výškovo nastaviť a v prípade potreby aj natočiť. Otočenie na výšku je však mierne sťažené, keďže monitor je potrebné najskôr nakloniť, a až potom otočiť do vertikálnej polohy. Na žiadne z nastavení pritom nie je potrebná takmer žiadna sila. Pivot je možné nastaviť v rozsahu +90° ~ -90°, naklonenie v rozsahu -5° ~ +20° a možnosti otočného čapu využiť v rozsahu -30°~ +30°. Nastavenie výšky je možné v rozsahu 0 až 11 cm. Nechýba možnosť uchytenia VESA 75×75 mm.

Pomocou kalibračnej sondy som pri prednastavenom kontraste nameral minimálny jas na úrovni 55 nitov a maximálny jas takmer 337 nitov. Je však potrebné podotknúť, že pri minimálnom jase nejde o najnižšiu úroveň, akú dosahujú iné monitory v tomto segmente. Pokrytie farebných priestorov dosahuje 97,4 % pre sRGB, 73,5 % pre Adobe RGB a 77,5 % pre DCI-P3. Kalibračná sonda tiež namerala priemernú odchýlku deltaE na úrovni 0,08, resp. maximálnu na úrovni 1,38.

Príkladná výbava portov 

Vo výbave sa síce nachádza iba jeden HDMI port, avšak ten dopĺňa DisplayPort, dva porty USB 2.0, jeden port USB-B, jeden USB-C, a jeden 3,5 mm audio výstup pre slúchadlá alebo externé reproduktory. Milo ma prekvapil USB-C port, ktorý ponúka až 65 W nabíjanie. Monitor obsahuje aj dva reproduktory s výkonom 2 × 2 W. Tie však hrajú veľmi priemerne.

MSI monitor Modern MD272QP UltramarineZdroj: TOUCHIT
MSI monitor Modern MD272QP Ultramarine

Farebné podanie na jednotku

Podanie farieb a zobrazovacie možnosti v predvolenom režime považujem za veľmi dobré. Dokonca, čo sa mi nestáva často, v predvolenom režime som nemusel vykonať žiadne zmeny v nastaveniach farieb. Všetko bolo nastavené veľmi dobre, hoci presnejšie nastavenie farieb bolo možné dosiahnuť až pomocou kalibračnej sondy. 

Vo výbave monitora sa nachádza niekoľko profilov vrátane Eco, User, sRGB, AntiBlue, Movie, Office a Black and White. Okrem týchto profilov je možné nastaviť jas, kontrast, ostrosť, vylepšenie obrazu, alebo zvýšenie dynamického kontrastného pomer pomocou funkcie HDCR. Ani v prípade monitora MSI Modern MD272QP Ultramarine sa nezabudlo na možnosti nastavenia teploty farieb.

Pri spotrebe je potrebné počítať so štandardnými hodnotami. Monitor má v pohotovostnom režime spotrebu 0,5 W a v štandardnom režime 26 W. 

Verdikt

MSI Modern MD272QP Ultramarine je monitor do kancelárie alebo pracovne. Ponúka moderný bezrámikový dizajn a povrchovú úpravu vo výraznej modrej farbe. Povrch matného 27-palcového IPS QHD panela eliminuje odlesky, čo umožňuje vyniknúť prirodzenému podaniu farieb. Monitor od MSI má aj veľmi bohatú výbavu portov, ako aj široké možnosti nastavenia sklonu a otočenia do režimu na výšku. Táto trieda monitorov sa hodí do kancelárie, pracovne alebo domácnosti. 

MSI monitor Modern MD272QP UltramarineZdroj: TOUCHIT
MSI monitor Modern MD272QP Ultramarine

Páči sa nám

  • Kvalitný QHD panel s matným povrchom
  • Intuitívne prostredie
  • Elegantný moderný dizajn
  • Pivot
  • Bohatá výbava portov

Nepáči sa nám

  • Nič dôležité

Technické špecifikácie:

MSI Modern MD272QP Ultramarine
Veľkosť a typ panela27″, IPS, 2560 × 1440 px, 75 Hz
Minimálny a maximálny jas, odozva54 až 336 cd/m2, 4 ms
Pokrytie farebného priestoru97,4 % sRGB, 73,5 % Adobe RGB, 77,5 % DCI-P3
Nastaviteľná výška, USB hub, extra funkcieÁno, Áno, Anti-Flicker, Less Blue Light PRO, KVM Function Support
Konektivita1× HDMI 1.4b
1× DisplayPort 1.2
2× USB-A 2.0
1× USB-B 2.0
1× 3,5mm jack
1× USB-C (65 W PD)

Cena: 309 eur

Zapožičal: MSI

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.