Multifunkcia do formátu A4 za minimum peňazí. To presne predstavuje tento model a hodí sa každému, kto chce tlačiť, no stačí mu malé a šikovné zariadenie. Je určené na príležitostnú tlač, hoci aj tu sa dajú kúpiť tzv. XL náplne. Svojou výbavou nás zariadenie prekvapilo, nakoľko má v sebe aj Wi-Fi.

HP DeskJet 2630 má výstupný zásobník s možnosťou sklopenia. Tým ušetríte kus miesta, ak zariadenie práve nepoužívate. Vstup papiera je vzadu zhora, tento zásobník sa dá tiež sklopiť. Tým, že je tu pripojenie na Wi-Fi, môžete použiť aplikáciu pre smartfón a takisto bezdrôtovú tlač z počítača.

Kto chce tradičné riešenie, je tu USB port a kábel v balení. Sprievodca pri prvej inštalácii ponúkne obe možnosti konfigurácie zariadenia. Samozrejme, nemá toľko možností, ako drahšie zariadenia tohto typu. Avšak my sme si prácu s touto multifunkciou vyskúšali a nemôžeme sa na nič sťažovať. To, čo v sebe má funguje dobre.

A stále ide o kopírku nezávislú na počítači. Na farebné a ČB kopírovanie sú tu dve samostatné tlačidlá. K tomu nechýbajú tlačidlá na vysunutie papiera, aktiváciu Wi-Fi, prerušenie tlače alebo tlačidlo na vytlačenie informačného listu. Tu okrem iného zistíte aj IP adresu zariadenia. Na skenovanie je treba použiť smartfón alebo počítač, nakoľko tu nie je priamy vstup USB na pamäťové zariadenia.

Čo dokáže?

Jednou z príjemných vlastností je možnosť nastaviť tichý režim. Tlač sa spomalí, najmä rotačné mechanizmy pri manipulácii s papierom a celkovo bude tento proces tichší. Vzhľadom na to, že toto nie je model na rekordy v rýchlosti tlače, odporúčame tento režim v ovládačoch zapnúť.

Na kopírovanie a skenovanie sa dá využiť klasický plochý skener až do rozlíšenia 1200 dpi. V prípade, že kopírujete, je rozlíšenie 600 × 300 dpi. Použitím špeciálnych papierov sa dostanete až na rozlíšenie 4800 × 1200 dpi. Obyčajné papiere majú limit v rozlíšení 1200 × 1200 dpi.

DeskJet 2630 reaguje veľmi rýchlo. To, že je to lacné MFP, neznamená pomalšie reakcie. Iste tlač aj skenovanie je pomalšie ako u trojnásobne drahších zariadení. Začiatky tlače alebo kopírovania sú takmer okamžité po stlačení príslušného tlačidla.

Mesačne by ste na nej nemali vytlačiť viac ako 100 strán. Je to z dôvodu jej konštrukcie a použitých materiálov. Je stavaná na občasnú tlač, nie na hromadné objemy tlače alebo skenovania. Výrobca hovorí, že nárazovo zvládne vytlačiť 1000 strán, čo už ale bude blízko jej životnosti.

Kvalita tlače je dobrá, kópie sú síce horšie ako tlač v režime tlače konceptu. Lepšie sú kópie v ČB vyhotovení. Rýchlosť udáva výrobca na úrovni 7,5 str./min. vo farebnom režime koncept. My sme pri našich testoch dosiahli zhruba identické výsledky. Farebnú kópiu sme spravili za 16 sekúnd.

Verdikt

HP DeskJet 2630 je ideálna do domácnosti na príležitostnú tlač. Má Wi-Fi, nezaberie až tak veľa miesta a vytlačíte na nej aj fotografie. Vhodná je aj na kopírovanie, ktoré zvládne bez počítača.

Hodnotenie
+ možnosť použiť XL náplne,
+ Wi-Fi,
+ kvalitná tlač,
+ vhodná na tlač fotografií,
+ nízka cena
– vyššia cena farebnej tlače

Zapožičal: HP Inc.
Cena: 45 EUR
Cena tlače: 23,50 centa farebná, 7,5 centa ČB

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 11/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.