Spoločnosť AB-COM začala s distribúciou nového typu zariadení – ide o značku Formuler. V našom videu predstavujeme viaceré zariadenia tejto značky, pričom recenziu Formuler S Turbo nájdete v septembrovom vydaní magazínu TOUCHIT.

Multimediálne zariadenia Formuler sú založené na platforme Android 7.0, čo dáva možnosť inštalácie doplnkových aplikácií a tiež je tu vlastný obchod s aplikáciami. Jeho výhodou je to, že sa do neho netreba registrovať, stačí ho len využívať.

Formuler S Turbo umožňuje využitie multimédií, ale aj príjem satelitného vysielania. Má slot pre dokódovaciu kartu a tiež slot pre CI karty. Poradí si so 4K vysielaním v HDR pri kompresii H.265/HEVC, MPEG4/H.264 a MPEG2. Jeho hardvérovým základom je štvor-jadrový procesor Cortex A53 ARM. Súčasťou dodávky je HDMI kábel, diaľkové ovládanie, oko pre príjem signálu z diaľkového ovládania, Wi-Fi prijímač s pripojením na USB a konzola na skryté umiestnenie prijímača. Jeho cena je 109 eur.

Formuler S mini je menšie zariadenie, ktoré nemá šachtu pre CI karty a Wi-Fi je priamo zabudované do prijímača. Rovnako tu nie je výbava na skrytú montáž. Stále je tu však operačný systém Android 7.0 a možnosť príjmu satelitného vysielania s rozlíšením 4K. Jeho cena je 99 eur.

Formuler Z7+ je multimediálne zariadenie bez možnosti príjmu satelitného vysielania. So špeciálnym adaptérom do USB portu je však možný príjem digitálneho vysielania DVB-T2. Rozlíšenie obrazu je 4K, 10 bit, 60 fps a podporuje HLG (Hybrid Log Gamma) a HDR10 60 fps (High Dynamic Range). Z7+ má operačnú pamäť rozšírenú na 2 GB DDR4. V zadnej časti je aj možnosť vloženia microSD karty. Wi-Fi pripojenie je súčasťou výbavy. Cena zariadenia je 109 eur. Okrem čierneho vyhotovenia sa dá kúpiť aj biele.

Formuler Zx je hardvérovo totožné zariadenie ako Z7+ s tým, že operačná pamäť je tu len 1 GB a jeho dizajn je mierne iný. Cena zariadenia je 99 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté