Kalifornský výrobca elektrických bicyklov predstavil „nákladnú“ novinku v podobe prerasteného e-bicykla s vysokým výkonom a extra úžitkovými vlastnosťami.

Podobné bicykle sa v poslednej dobe tešia veľkej obľube, a to najmä v Európe, pričom aj Američanom sa zažiadalo vlastniť niečo multifunkčné v podobe nákladného bicykla, ktorý s prehľadom obslúži väčšie nákupy alebo rozvoz detí do školy/škôlky v prijateľnom počasí. Je to pekné, ekologické a nestojíte v kolónach – bicykel akéhokoľvek druhu má svoje jednoznačné benefity.

Murf Higgs Cargo ponúka predĺžený hliníkový rám, ktorý je vybavený rôznymi doplnkami, od klasických nosičov vpredu a vzadu, až po možnosť nahodiť na zadný držiak pohodlné čalúnené sedadlo pre dve deti. Rám je osadený 20“ kolesami s robustnými 4“ pneumatikami, ktoré s prehľadom zvládnu akýkoľvek terén a zároveň zastávajú aj funkciu pruženia, keďže samotný rám odpružený nie je.

Z pohľadu pohonnej jednotky ide o elektrický bicykel kategórie 2, a to kvôli výkonnejšiemu 500-wattovému motoru v náboji zadného kolesa, ktorý ponúka 5 stupňov základnej asistencie až do rýchlosti 32 km/h + možnosť jazdiť aj bez námahy a pedálovania – ako na elektrickom mopede. Samozrejmosťou je aj prevodovka, konkrétnejšie zadná 7-rýchlostná rozeta od spoločnosti Shimano.

  • Murf Higgs Cargo
  • Murf Higgs Cargo
  • Murf Higgs Cargo
  • Murf Higgs Cargo

Výkonný elektromotor je dopovaný zo skromnejšej a plne odnímateľnej 780-watthodinej batérie, ktorá dokáže jazdcovi v závislosti od náročnosti jazdy poskytnúť dojazd okolo 60 až 80 kilometrov. To nie je veľa, no v rámci bežného dochádzania je to relatívne prijateľné.

Okrem bežných i menej bežných doplnkov nechýbajú ani kvalitné hydraulické brzdy, robustný stredový stojan, malý palubný počítač a výkonné LED osvetlenie (predný svetlomet so svietivosťou 1080 lúmenov). Cena tohto ťažného koňa na dvoch kolesách je v závislosti od rôznych akcií okolo 2 895 dolárov (2736 eur) v rámci predobjednávok.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE