Už sme predstavili aktuálnu verziu televízora The Frame. Je to lifestylový televízor, ktorý sa dá využiť aj na sledovanie umeleckých diel a televízor je vyhotovený tak, aby na pohľad pôsobil ako obraz. Samsung teraz prichádza s reproduktorom Music Frame.

Music FrameZdroj: Touchit.sk
Music Frame s odnímateľným predným panelom

Reproduktor sme si vyskúšali, dostali sme produkt s modelovým označením HW-LS60D. Ide o lifestylový bezdrôtový reproduktor, ktorý dobre využijete nielen na prehrávanie hudby, ale je to aj prvok moderného obytného priestoru. Music Frame sa dá položiť na stôl alebo zavesiť na stenu.

V zásade je to reproduktorová súprava typu 2.0 s hudobným výkonom 120 W. Jeho predný panel je vymeniteľný a dá sa teda prispôsobiť vášmu priestoru. Predný rám sa pritom kupuje osobitne. Music Frame podporuje technológiu Dolby Atmos a pri spojení s televízorom Samsung aj technológiu Q-Symphony. Jeho hmotnosť je menšia ako 6 kg a na prevádzku vyžaduje externý napájací zdroj. Pomocou špeciálneho USB kľúča môžete Music Frame využiť aj na riadenie ďalších inteligentných zariadení cez systém SmartThings,

Music FrameZdroj: Touchit.sk
Prepojenie Music Frame pomocou optického vstupu zvuku, doplnenie o SmartThings a pripojenie napájacieho zdroja

Nevšedné dizajnové vyhotovenie sme si všimli už pri jeho rozbaľovaní. Samozrejme sa dá prepojiť so smartfónom a potom prehrávať hudbu priamo z neho, a to úplne bez káblov. Postačuje vám len pripojenie cez Wi-Fi sieť alebo Bluetooth a môžete prehrávať vaše obľúbené skladby v najvyššej kvalite zvuku.

Music FrameZdroj: Touchit.sk
Zadný panel Music Frame

Teraz už nepotrebujete množstvo diaľkových ovládačov. Ovládať kľúčové funkcie soundbaru, ako je zapnutie a vypnutie, hlasitosť alebo zvukové efekty môžete pomocou diaľkového ovládača priamo k televízoru Samsung – a to priamo cez TV.

Music Frame
Ovládanie hlasitosti Music Frame priamo zo smartfónu

Music Frame môžete ovládať aj bez použitia rúk, a to so službou Google Assistant alebo Amazon Alexa. Na iPhone stačí klepnúť na ikonu AirPlay a so službou Apple AirPlay si tak môžete vychutnať kvalitnú hudbu aj z tohto typu telefónu.

Na boku reproduktora je aj panel, s ktorým môžete ovládať jeho základné funkcie priamo.

Music Frame
Music Frame

S telefónmi Samsung môžete využiť aj funkciu Tap Sound. Vtedy zrkadlíte zvuk zo smartfónu do zariadenia Music Frame tak, že smartfónom jemne klepnete na reproduktor a dôjde k pripojeniu. Skladby sa plynule prepnú na prehrávanie cez Music Frame.

Music FrameZdroj: Touchit.sk
Music Frame prepojený so smartfónom cez Bluetooth

Kvalitná hudba sa potom nachádza v každom kúte vašej miestnosti, nemusíte sa nachádzať v nejakom vyhradenom priestore. S 3-pásmovými reproduktormi rozptyľuje Music Frame zvuk rovnomerne všade. Prémiová funkcia SpaceFit Sound Pro takto posúva zvuk na novú úroveň. Music Frame totiž analyzuje celú miestnosť a prispôsobuje zvuk aktuálnemu priestoru. Kalibrácia sa uskutočňuje bez nejakého špeciálneho zvuku, využíva sa presne to, čo chcete z reproduktora počuť. Takto dosiahnete čistotu jednotlivých tónov a naozaj počuteľné basy.

Music FrameZdroj: Touchit.sk
Music Frame je prepojený s televízorom The Frame pomocou Bluetooth

Navyše je tu aktívny zosilňovač hlasu, ktorý reprodukuje hlasy a prispôsobuje ich meniacej sa úrovni hluku. Aj keď bude okolo pracovať robotický vysávač, hlasy z televízora sa automaticky zosilnia, aby ste dobre rozumeli.

Music FrameZdroj: Touchit.sk
Napájací zdroj pre Music Frame

Spomenutá technológia Q-Symphony potom umožňuje, aby Samsung televízor a Music Frame hrali spoločne a aby ste využili všetky reproduktory, ktoré máte k dispozícii. Je to ideálne spojenie hlavne na prehrávanie vážnej hudby. Túto funkciu môžete používať po pripojení až s dvoma zariadeniami Music Frame.

Music FrameZdroj: Touchit.sk
Nastavenie funkcie Q-Symphony

V celkovom hodnotení hrá Music Frame veľmi dobre, je to prémiová kvalita zvuku. Vyzerá veľmi moderne a môžete si prispôsobiť jeho dizajn vašim predstavám. Cena odpovedá tomu, že je to zatiaľ unikátne zariadenie.

Cena: 399 eur

Zdroje: vlastné, Samsung

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.