Michael Guntrum bol v marci 2015 chytať ryby na zamrznutom jazere, do ktorého si vysekali dieru. Čo čert nechcel, jeho iPhone 4 mu padol práve do tejto diery a stratil sa na dne jazera. Po roku ho našiel a funkčný.

„Riadne mrzlo, tak sme som sa ja a dvaja moji kamaráti vybrali chytať ryby na ľade“ začal svoje rozprávanie Michael. „Položil som telefón na kolená a ten mi skĺzol na okraj vysekanej diery kam postupne skĺzol a zmizol v nej. Chytil som rybu, ale to naozaj nestálo za to. „

jazero_nowat

Za normálnych okolností keď padne iPhone do vody tak je po ňom a to už nehovoriac o tom keď skončí na dne ľadového jazera, ale tu príbeh nekončí.

Kyle Lake, jazero, kde Michael rybárčil, museli vyčerpať v septembri 2015 z dôvodu nedostatkov na štruktúre priehrady a niekto našiel jeho telefón! Daniel Kalgren, strojný inžinier z Pensylvánie bol hľadať poklady so svojím detektorom kovu, keďže hladina jazera bola nízka a aké bolo jeho prekvapenie keď mu detektor zapípal a našiel 6 palcov hlboko v bahne iPhone.

jazero1_nowat

„Zobral som telefón domov, očistil som ho a dal do ryže – len zo zvedavosti či funguje, keďže to bola jediná vec, ktorú som v daný deň našiel.“ – povedal Daniel pre portál BuzzFeed News.

Po dvoch dňoch Daniel telefón zapol a ten fungoval. Našiel v ňom telefónne číslo na majiteľa, ktorého kontaktoval. Ten samozrejme svoj telefón spoznal a bol v šoku, že nielenže sa našiel, ale ešte aj funguje.

Telefónu pravdepodobne pomohol obal v ktorom sa nachádzal, bol to OTTERBOX pre iPhone 4, ktorý spraví telefón odolnejším. Ale pravdepodobne nikto nečakala, že až takto.

jazero3_nowat

Túto správu dostali aj do Apple a hovorca uviedol, že to nie je prvý krát, čo firma dostala podobný druh správy. „Nikdy nás neprestane udivovať, aké neuveriteľné príbehy nám majitelia našich zariadení posielajú“.

Michael chce dať telefón opraviť, lebo displej je mierne zatečený a chce ho darovať svojej mame, ktorá potrebuje nový telefón.

Zdroj: buzzfeed.com

 

Značky: