Kombinuje najlepší dostupný mobilný výkon a viacero inovatívnych technológií.

Huawei predstavil na veľtrhu MWC 2018 ďalšiu generáciu svojho notebooku MateBook. Model MateBook X Pro je špičkovo vybavené zariadenie, ktoré poháňa procesor Intel Core i7-8550U a dedikovaná grafická karta NVIDIA GeForce MX150. Aj napriek nadštandardnému mobilnému výkonu dosahuje hrúbka notebooku v najtenšom bode iba 4,9 mm, jeho hmotnosť je 1,33 kg.

Novinka vyniká aj doteraz najlepším pomerom obrazovky k telu na úrovni 91%. MateBook X Pro má 13,9-palcový displej s rozlíšením 3000 × 2000 px a s podporou dotykového ovládania. Obrazovka má maximálny jas na úrovni 450 nitov, kontrast dosahuje 1500:1.

Všimnite si webkameru, ktorá je skrytá v samostatnom tlačidle medzi klávesmi F6 a F7 a tiež aj napájacie tlačidlo so zabudovaným snímačom odtlačkov prsta

MateBook X Pro má v sebe zabudovaných viacero šikovných funkcií, ako je snímač odtlačkov prstov priamo v napájacom tlačidle, 4 mikrofóny a 4 reproduktory. Kvôli ultratenkým rámikom okolo displeja nebolo možné zabudovať webkameru v okolí obrazovky a tak ju Huawei integroval do tlačidla v klávesnici. Vďaka tomu môžete kameru skryť, keď ju nepotrebujete. Nevýhodou je, že treba prispôsobiť umiestnenie notebooku pri jej používaní, aby snímala aj niečo iné vaše brucho či bradu. Klávesnica je odolná voči poliatiu a je tiež podsvietená, čo sú ďalšie praktické vlastnosti.

Vo výbave notebooku nájdete aj dvojicu USB-C portov s podporou technológie Thunderbolt 3 a USB 3.0 port. Výdrž batérie by mala dosahovať 12 hodín prehrávania videa. Nechýba ani 3,5 mm jack. MateBook X Pro bude dostupný v cene od 1499 eur, dostupnosť pre náš trh zatiaľ nepoznáme. Podľa slovenského zastúpenia spoločnosti Huawei sa však počíta s tým, že sa Matebook X Pro objaví aj u nás.

Ceny pre jednotlivé konfigurácie

Pozrite si oficiálne produktové video:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit