Najmodernejšia zobrazovacia technológia prináša HD rozlíšenie, 3D obsah a vysoký kontrast do obľúbeného radu Moverio.

Epson prezentuje zariadenie Moverio BT-300 ako „najľahšie binokulárne OLED priehľadné inteligentné okuliare na svete“. Spoločnosť ich predstavila počas výstavy MWC v Barcelone.

Ide už o tretiu generáciu inteligentných okuliarov pre rozšírenú realitu. Moverio BT-300 budú dostupné od októbra 2016 a vyznačujú sa špičkovou technológiou digitálneho displeja s OLED (organické svetlo emitujúce diódy) na báze silikónu, ktorú vyvinula spoločnosť Epson. Budú to najľahšie binokulárne priehľadné inteligentné okuliare na trhu, ktoré sú aktuálne o 72 % ľahšie, ako pôvodný model Moverio uvedený v roku 2011.

moverio_mwc

Rad Epson Moverio sa od ostatných inteligentných okuliarov na trhu odlišuje zameraním na široký sortiment komerčných a iných aplikácií. Tento rad bol vyvinutý s dôrazom na funkčnosť a získal si obľubu medzi podnikateľmi aj nezávislými predajcami softvéru (ISV). Okuliare BT-300 sú vybavené štvorjadrovým procesorom Intel Atom a operačným systémom Android 5.1. Oproti predchádzajúcej generácii majú výrazne vyšší výkon. Vďaka tomu môžu poskytovať 3D obsah a výdrž batérie dosahuje až šesť hodín.

Používateľ okuliarov vidí a vníma prostredie pomocou čelnej 5 megapixelovej HD kamery smerujúcej dopredu a ďalších senzorov. Rovnako, ako u predchádzajúcich modelov, zariadenie dodržuje normy na ochranu súkromia pomocou LED indikátora, ktorý signalizuje, kedy kamera natáča. Zariadenie sa dostane na trh v októbri 2016 a ich predajná cena sa bude pohybovať okolo 800 EUR.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit