Tlačová konferencia spoločnosti Huawei sa začína o 14:00 a konečne uvidíme novú vlajkovú ľod – Huawei P10, ale aj jeho zväčšenú a možno aj výkonnejšiu verziu P10 Plus. Sme na mieste, sledujte náš komentovaný prenos. 

VIDEO TOUCHIT: MWC – Huawei predstavil dva smartfóny P10 / P10 Plus a nechýbajú ani nové hodinky Huawei Watch 2 (zaujme aj cena noviniek?)

Článok priebežne aktualizujeme (najnovšie info v spodnej časti článku)

Ako vyzerá model P10 vieme, avšak nič nie je isté. Novinka bude mať opäť dvojicu fotoaparátov, ktoré sú vyvíjané v spolupráci so spoločnosťou Leica. Zásadná zmena má byť v pozícii snímaču odtlačkov prsta, ktorý je v modeli P10 umiestnený pod displejom. Táto zmena sa nám páči, je to praktickejšie a sme zvedaví, aké ďalšie funkcie bude mať toto tlačidlo (ak to bude tlačidlo).

Revolúcia vo výbave sa však neočakáva, samozrejme, bude mať lepší procesor (pravdepodobne Kirin 960), RAM s kapacitou 4 GB a veríme, že sa dočkáme aj optickej stabilizácie fotoaparátu. Prípadne aj zlepšenia v kvalite záznamu videa, v tomto predchodca Huawei P9 oproti konkurencii zaostával.

Už za okamih začíname, sledujte nás. (začiatok tlačovej konferencie má mierne meškanie)

Live Stream zatiaľ nebeží (problémy s internetom), na pódiu je Andrew Garrihy a uvádza tlačovú konferenciu

Novinka bude mať špeciálnu povrchovú úpravu, zrejme s podobným efektom, ako má Honor 8. Povrch je odolný voči škrabancom, a tiež voči nečistotám. Snímač na zadnej strane nie je, to nás teší.

 Chodíme okolo horúcej kaše 🙂 , novinka je už v dohľade. Live stream stále nefunguje

Kolegovia od „vedľa“

Všadeprítomná modrá. Nové farebné prevedenie, ktoré má už aj Huawei P9, je veľmi obľúbené. Samozrejme bude v tomto prevedení aj P10, okrem iných – náš predpoklad: Mystic Silver, Rose Gold, Graphite Black, Dazzling Gold, Dazzling Blue, Greenery .

Live Stream stále nefunguje, to Huawei-u tento rok nevyšlo. Čakáme na ďalšie, ale už zaujímavejšie info a samotných novinkách.

Ideme nato!

Je to tu, prvý ide väčší model – Huawei P10, Dámi a Páni, pokochajte sa, zatiaľ iba takto :). 5.5-palcový displej, väčšia batéria – 3750 mAh a SAMOZREJME porovnanie s iPhone 7 Plus, to nemôže chýbať. P10 má veľkosť displeja 5.1-palca s Full HD rozlíšením (to zostalo z P9 zachované)

Šírka P10 Plus je iba 74.2 mm. Len pre porovnanie – iPhone 7 Plus má rovnako veľký displej, ale šírka zariadenia je 78 mm.

Rýchla špecifikácia noviniek

P10 Plus – 5.5-palcový IPS-NEO QHD displej, procesor Kirin 960, 4/6 GB RAM, 64/128 GB interná pamäť, 3750 mAh batéria a dvojica vynovených fotoaparátov – 20MPx monochromatický + 12 MPx RGB (farebný)

Cena: 699 Eur (4/64GB) 799 Eur (6/128GB)

P1O – 5.1-palcový Full HD displej, procesor Kirin 960, 4 GB RAM, 32 /64 GB interná pamäť, 3200 mAh batéria a dvojica vynovených fotoaparátov – 20MPx monochromatický + 12 MPx RGB (farebný)

Cena: 649 Eur (4/64GB)

Začína sa hovoriť o tom, na čo je Huawei podstatne hrdý – fotoaparát, na ktorom spolupracuje so spoločnosťou Leica.

Ikonické portréty vytvorené s Huawei P10. Režim portrét má aj predchodca – Huawei P9, tu je však vylepšený, ako aj samotný fotoaparát.

Zdôraznenie vlastností v súvise s fotoaparátom – zachovanie spomienok, vytváranie video stories z albumu a pod. Huawei spolupracuje s GoPro.

Prenos na FB fanpage Huawei je aktívny. Pokračujeme.

4 antény, 2x rýchlejší prenos dát a samozrejme podpora všetkých LTE sietí – LTE Quad antena

 Porovnanie pokrytia – dual antena VS single antena

Aktuálne sa hovorí o batérii a nechýba porovnanie s iPhone 7 Plus a Samsung Galaxy S7 edge. Huawei P10 by mal dosahovať výdrž takmer 2 dni plnohodnotného používania. Sme zvedaví na realitu, ak sa k nám dostane na test. Nechýba porovnanie rýchlosti nabíjania, v tomto je iPhone 7 Plus skutočne pozadu.

Je to oficiálne, procesor v Huawei P10 Plus / P10 je Kirin 960 a nechýba vylepšená nadstavba EMUI 5.1

 Porovnanie odozvy, opäť nechýba „hanobenie“ Samsungu a iPhone

Rýchle zdieľanie „jedným dotykom“, a taktiež jedným dotykom „švihom“ rozdelíte obrazovku zariadenia na dve časti. Používanie dvoch aplikácii súčasne bude o to jednoduchšie.

Špeciálne kryty pre Huawei P10 a P10 Plus, skutočne zaujímavé

Postupne sa dostávame k Huawei Watch 2, tie akoby Samsungu Gear S3 z oka vypadly. Dámi a Páni, nové Huawei Watch 2 v dvoch verziách.

Športová a elegantná verzia, to nám je známe. Huawei Watch 2 a Huawei Watch 2 Classic. Hodinky majú 4GB RAM, GPS, NFC, odoľnosť voči vode a prachu – IP68, snímač tepu a nebude chýbať ani LTE verzia. Amoled displej má veľkosť 1.2-palca (326 ppi) a chránený je odolným sklom Gorilla Glass 3. Veľkosť ciferníka je 42 mm.

Hodinky disponujú 42O mAh batériou, ktorá by mala mať dostatočnú výdrž – podľa výrobcu. Poháňané sú novým procesorom Snapdragon Wear 2100 a operačná pamäť RAM má kapacitu 768 MB.

Špecialitou je nová funkcia, ktorá vypne všetky „inteligentné funkcie“ hodiniek. V tomto prípade sa displej prepne do monochromatického režimu a bude zobrazovať iba čas. V tomto režime by mali hodinky vydržať 25 dní.

Živé fotografie noviniek 

Huawei Watch 2

 

Ďakujeme za pozornosť, tlačová konferencia sa skončila – bol výpadok internetu, tak to bolo o niečo obtiažnejšie.

Kompletné predstavenie noviniek:

VIDEO TOUCHIT: MWC – Huawei predstavil dva smartfóny P10 / P10 Plus a nechýbajú ani nové hodinky Huawei Watch 2 (zaujme aj cena noviniek?)

Na článku spolupracoval Ondrej Macko – Barcelona

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE