LG práve na MWC v Barcelone predstavilo očakávaný model G6. Telefón vyzerá veľmi dobre, ale na rôznych trhoch sa bude predávať v rôznych verziách – tá v Európe rozhodne nebude najlepšia.

Portál Android Authority sa trochu porýpal v parametroch a dopracovali sa k zaujímavým zisteniam, ktoré im potvrdilo priamo LG. Model G6 sa bude predávať vo viacerých hardvérových konfiguráciách podľa toho, kde ho kúpite. Aké sú to rozdiely?

Bezdrôtové nabíjanie bude dostupné len v LG G6 na Americkom trhu. Hoci modely predávané v Európe, Kórei či kdekoľvek inde majú rovnakú konštrukciu, a teda by mohli mať bezdrôtové nabíjanie tiež zabudované, LG sa z nejakého dôvodu rozhodlo túto funkciu ponechať len pre G6 predávaný v USA.

64 GB pamäť bude dostupná len na trhoch v Ázii. Kdekoľvek inde bude dostupný len model s 32 GB úložiskom.

Funkcia Hi-Fi Quad DAC bude len v modeloch G6 predávaných v Južnej Kórei.

Prečo je to tak? LG argumentuje, že rôzne variácie G6 pripravilo podľa požiadaviek z regionálnych zastupiteľstiev firmy, ktoré vraj najlepšie vedia, po akých funkciách a vlastnostiach je na daných trhoch dopyt.

Už sme si zvykli, že Samsung predáva rôzne verzie telefónov zo série Galaxy S, s procesormi Exynos alebo Snapdragon, podľa trhu. Tie sú však výkonovo porovnateľné a pre koncového používateľa zanedbateľné. Menšia kapacita úložiska a chýbajúca funkcia bezdrôtového nabíjania sú však veľké rozdiely, ktoré si už zákazník všimne. A ak sa zákazník v Európe bude cítiť ako treťoradý, keďže dostáva najviac okresanú verziu mobilu, môže sa to ľahko prejaviť v horších predajoch zariadenia a bojkotovaní značky ako takej.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

MWC: LG G6 chce zaujať 5,7-palcovým displejom v 5,2-palcovom tele

Značky: