LG G6 je prvý smartfón s displejom s pomerom strán 2:1 a technológiou Dolby Vision.

Spoločnosť LG oficiálne predstavila svoju vlajkovú loď LG G6. Tlačová konferencia veľa noviniek nepriniesla, nakoľko veľa informácií o telefóne uniklo na internet počas minulých týždňov.

Kov, sklo a výborný pomer obrazovky k telu

LG G6 sa dizajnovo nepodobá na svojho predchodcu. Výrobca zvolil kombináciu hliníkovej konštrukcie a skla, ako to poznáme napr. z vlajkových lodí Samsung Galaxy S. Telefón vďaka tomu vyzerá elegantne, ale na chrbáte sa pomerne jednoducho zapacká. Odtlačky prstov boli viditeľné aj na vystavených demo kusoch a to aj napriek tomu, že ich väčšina ľudí držala iba chvíľu a že hostesky využívali každú voľnú chvíľu na utretie telefónov.

Na zadnej strane je umiestnené tlačidlo napájania so zabudovaným snímačom odtlačkov prstov a takisto duálny fotoaparát s klasickým a širokouhlým objektívom. Oba fotoaparáty majú rozlíšenie 13 Mpx. V tomto smere LG G6 svoj pôvod nezaprie.

Hlavným lákadlom novinky však bude jednoznačne displej. Má uhlopriečku 5,7 palcov a výrobca ho dokázal zakomponovať do 5,2-palcového tela smartfónu. Displej zaujme aj rozlíšením 2880 × 1440 a pomerom strán 2:1. LG G6 je zároveň prvý smartfón na trhu, ktorý obsahuje podporu technológie Dolby Vision a HDR. Obsah, ktorý plne využíva potenciál nového displeja, budú napr. ponúkať služby Netflix a Amazon Video Prime. Pomer strán 2:1 využijete aj v rámci multitaskingu. Každá z aplikácií bude zaberať rovnaký štvorec na displeji.

S duálnym fotoaparátom, optickým zoomom aj stabilizáciou

Duálny fotoaparát umožňuje fotiť pod uhlom 71° alebo v širokouhlom režime s uhlom 125°. Medzi režimami sa môžete rýchlo prepínať a vďaka nim ponúka smartfón aj optický zoom. Fotoaparát využíva do určitého priblíženia obe šošovky, čo umožňuje využívať optický zoom. Následne sa prepne do digitálneho zoomu. Rozdiel v kvalite je viditeľný. Konkrétny údaj, do akého priblíženia funguje optický zoom, zatiaľ nepoznáme. Fotoaparát ponúka aj optickú stabilizáciu obrazu.

Predný fotoaparát má rozlíšenie 5 Mpx a takisto umožňuje fotiť v štandardnom a širokouhlom režime.

Snapdragon 821, IP68 a rýchle nabíjanie

LG G6 poháňa procesor Snapdragon 821, takže sa potvrdili fámy, že Samsung kúpil všetky zásoby procesora Snapdragon 835. Tento procesor je však podľa výrobcu špeciálne prispôsobený pre potreby LG G6 – ponúka podporu HDR a ide o jediný smartfón s týmto procesorom, ktorý má optický zoom.

Zvyšok výbavy neprekvapí. 4 GB RAM, 32 GB úložisko, podpora microSD kariet, USB-C 2.0 a 3300 mAh batéria s rýchlym nabíjaním Quick Charge 3.0. Telefón sa takisto chváli štandardom IP68, je odolný voči vode a prachu.

Ponúkne aj Google Asistenta

LG G6 sa od konkurencie odlišuje aj tým, že obsahuje funkciu Google Asistent, ktorá je aktuálne dostupná iba v telefónoch Google Pixel. LG spolupracovalo s Googlom a Asistenta prispôsobilo pre potreby nadstavby LG UX 6.0, ktorá dopĺňa systém Android 7.1.1. Vďaka tomu by mal asistent ponúknuť kompletnú integráciu v rámci používateľského rozhrania a systémových aplikácií od LG.

Funkcia je však aktuálne dostupná iba v anglickom a nemeckom jazyku, takže ju väčšina Slovákov ešte asi nevyužije.

Cena a dostupnosť nie je známa

LG o novinke prezradilo takmer všetko, avšak informácie o cene a dostupnosti zatiaľ nie sú známe. Na povrch však vyplávali informácie o určitej nerovnosti LG G6. Telefón sa bude v jednotlivých regiónoch čiastočne odlišovať.

Pripravujeme videopredstavenie telefónu

Technické špecifikácie:

ModelLG G6
Operačný systémAndroid 7.1.1
Formát SIM kartyNano SIM
Pamäť RAM / ROM / iná [GB]4 GB LPDDR4 / 32 a 64 GB (UFS 2.0 ROM)
ProcesorQualcomm Snapdragon 821
Grafický procesorAdreno 530
Displej, počet fariebFull Vision Display / 18:9
Displej – veľkosť [palcov]/ rozlíšenie [bodov]5,7″ IPS QHD /  2880 x 1440 Px / 564 ppi
Regulácia podsvieteniaáno, automatická
Slot na pamäťovú kartumicroSDXC do 2 TB
Bluetooth, Wi-Fi, USB, GPS, NFC4.2 BLE / Wi-Fi a,b,g,n,ac / USB-C / áno / áno
Podpora sietíneuvedené
Hlavný fotoaparát 1 (širokouhlý)13 MPx / f 2.4 / 125°  (bez stabilizácie)
Hlavný fotoaparát 2 (klasický)13 MPx / standard OIS 2.0 / f 1.8 /  71° / 4K video
Predný fotoaparát5 MPx / f 2.2 / 100° (Full HD video)
Vymeniteľná batéria a vlastnostinie, 3300 mAh / Quick Charge 3.0
Čas hovoru / úsporný režim [hod / hod]neuvedené
Rozmery [mm]/ hmotnosť [gramov]148.9 x 71.9 x 7.9
Hmotnosť163 gramov
KonektorUSB-C
Odoľnosť voči vode a prachuIP68
ZvukDolby Vision/ HDR10
Farebné prevedeniamystic white / astro black / ice platinum
InéSnímač odtlačkov prstov / Google Asistent /
Quad Dac Hi-Fi 32-bit (192 kHz audio) /
Cena [EUR] /  Dostupnosťzatiaľ neznáma

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: LG predstavuje LG G6

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit