Porsche Design je dcérska spoločnosť automobilky Porsche.

Spoločnosť Porsche Design vstupuje do segmentu spotrebnej elektroniky. Hoci v minulosti vyrobila špeciálnu edíciu telefónu BlackBerry P9983, svoje aktivity v tomto segmente spustila naplno koncom minulého roka spoluprácou so spoločnosťou Huawei. Porsche Design na výstave MWC v Barcelone predstavil prvý konvertibilný Windows tablet BOOK ONE a pripravuje aj vlastnú edíciu monitorov.

Aj odnímateľný, aj otočný o 360°

Porsche Design BOOK ONE je špičkovo vybavený konvertibilný tablet, ktorý vám vyrazí dych svojou cenou. Na druhej strane ide asi o to najlepšie, čo je aktuálne dostupné na trhu v segmente konvertibilných tabletov. Porsche Design BOOK ONE funguje ako klasický konvertibilný tablet s odnímateľnou obrazovkou, avšak umožňuje aj otočenie o 360° stupňov ako Lenovo Yoga. A to žiadne iné zariadenie aktuálne na trhu neumožňuje. Ani Surface Book.

Zariadenie je možné používať v režime notebooku alebo tabletu. Displej sa dá oddeliť od klávesnice, ale aj otočiť o 360°

Najlepšia výbava na trhu

Dizajn zariadenia je elegantný. BOOK ONE vyzerá na pohľad výborne a jeho prémiové spracovanie sa prejaví aj na prvý dotyk. Veľmi príjemne pôsobí veľký touchpad a za pozornosť stojí aj pánt, ktorý umožňuje už spomenuté otáčanie o 360 stupňov. Náhodnému vybratiu displeja z dokovacej klávesnice zabraňuje mechanický mechanizmus. Pre oddelenie oboch častí je najskôr potrebné podržať dedikované tlačidlo. To je, ak sa nemýlime, v tomto segmente novinka.

Z hľadiska prémiového spracovania môže BOOK ONE súperiť aj so Surface Bookom. Základom výbavy je procesor Intel Core i7-7500U s frekvenciou 3,5 GHz, 16 GB RAM a 512 GB SSD disk. Tablet má uhlopriečku 13,3 palcov s rozlíšením QHD+ a celkovo 4 porty. Dvojicu USB-C portov (jeden na tablete, druhý na klávesnici) dopĺňajú dva USB 3.0 porty na klávesnici a Thunderbolt 3 konektor, ktorý je zabudovaný v USB-C porte na tablete.

V predaji aj u nás, cena posadí na zadok

Porsche Design BOOK ONE využíva operačný systém Windows 10 Pro a umožňuje vďaka infračervenej kamere prihlasovanie pomocou biometrickej technológie Windows Hello. Má hrúbku 7,7 mm (tablet), resp. 15,9 mm (s klávesnicou) a hmotnosť 758 gramov, resp. 1.58 kg.

Zariadenie bude na Slovensku v predaji od apríla 2017 v obchode Alza.sk. Cena však vyrazí dych – 2795 eur. V základnej výbave nájdete tablet, klávesnicu a stylus. K dispozícii je aj ďalšie voliteľné príslušenstvo ako ochranný obal pre zariadenie alebo USB-C dokovacia stanica s ďalšími konektormi.

Do článku sme doplnili video

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Predstavenie Huawei Mate 9

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit