Spoločnosť Energizer nevyrába iba tužkové batérie, ale aj skutočne špecifické smartfóny.

O tom sme sa presvedčili už včera na výstave ShowStoppers, kde táto spoločnosť prezentovala svoje novinky. Noviniek je viacero, ale takmer všetky ponúkajú iba základné parametre strednej triedy. Výnimkou je však – Energizer Power Max P16K Pro, ktorý ponúka také parametre, ako žiadny iný telefón, minimálne tu v Barcelone 🙂

Asi najväčším lákadlom je obrovská kapacita batérie – 16 000 mAh, s podporou rýchleho nabíjania. Táto hodnota je skutočne megalomanská a výrobca tvrdí, že plne nabitý smartfón má vydržať 7 dní bežnej prevádzky. To síce nie je na danú kapacitu veľmi veľa, ale i tak treba uznať, že 7 dní na nabitie je dosť. Má to však jeden problém, nepoznáme síce presné rozmery a váhu, ale s určitosťou vám vieme povedať, že tento telefón by ste nechceli nosiť vo vrecku nohavíc.

Obrovská kapacita vyžaduje obrovské rozmery a toto je v pravom slova zmysle – TEHLA. Neviem si celkom predstaviť, ako sa dá s týmto telefónom bežne fungovať. Možno sa však nájde niekto, kto to dokáže. Porovnával som ho s iPhone 8 Plus a ten je oproti tomuto zariadeniu drobček. Je hrubý, dlhý a ťažký – bodka. Lepšie by sa prezentoval ako powerbanka, ktorá je doplnená o nejaké zariadenie s Androidom.

Energizer Power Max P16K Pro ponúka 5,99“-palcový Full HD (1080 x 2160 px) displej s pomerom strán 18:9. Tento „novodobý“ štandard je vidieť už všade. O výkon zariadenia sa stará osemjadrový procesor Mediatek Helio P23 a 6 GB operačnej pamäte RAM. Integrované úložisko má kapacitu 128 GB a je rozšíriteľné o microSD pamäťovú kartu do max. kapacity 256 GB. Operačný systém zariadenia je Android 8.0 Oreo.

Ďalšou zaujímavosťou sú štyri fotoaparáty. Na zadnej strane je dvojica 16 Mpx a 13 Mpx snímačov. Na prednej strane je dvojica 13 Mpx a 5 Mpx snímačov. Samozrejmosťou je aj plná konektivita, kde nechýba Bluetooth, podpora 4G/LTE sietí, VoLTE, GPS a pod. Prítomný je aj snímač odtlačkov prstov – umiestnený na zadnej strane zariadenia pod fotoaparátmi, a tiež USB-C konektor a 3,5 mm audio jack. A aby toho nebolo málo, tak tento smartfón pojme až 2 SIM karty súčasne. Celkom slušná nádielka, čo poviete?

Telefón je zaujímavo vyhotovený, väčšiu časť tvorí hliník, ale v každom smere je obrovský. Otázkou je aj to, ako rýchlo sa v reálnej prevádzke dokáže tento telefón, resp. jeho batéria nabiť a či je možné takúto kapacitu efektívne využiť. Napr., ako záložný zdroj pre iné zariadenia. Odporúčaná cena tohoto zariadenia nám zatiaľ nie je známa, akonáhle ju budeme vedieť, článok aktualizujeme.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE