Prehrávačov videí pre Android sú desiatky.

Práve MX Player sa v týchto dňoch dostáva výrazne do popredia a v súčasnosti sa stáva jedným z najpopulárnejších. Pred časom sa v spoločnosti udiali zmeny, čo však nezabránilo vývoju nových funkcií a vylepšení, predovšetkým v oblasti streamovania. Najnovšie sa pridáva podpora pre prehrávanie lokálne uložených videí prostredníctvom Chromecast.

Indická spoločnosť, ktorá kúpila MX Player za 145 miliónov dolárov, sa od začiatku snažila zviditeľniť predovšetkým vlastné online služby. Podpora prehrávania online obsahu pomocou Chromecast je dostupná približne štyri mesiace a najnovšie pribudla aj možnosť prehrávania lokálnych videí.

Tlačidlo Cast sa podľa očakávania nachádza na paneli akcií nad zoznamom dostupných videí, alebo v samotnom rozhraní prehrávača. Jediným skutočným rozdielom pre používateľov je to, že telefón bude tentokrát fungovať ako zdroj, čo znamená, že nebude možné odísť s telefónom, napríklad od televízora a očakávať, že videá sa budú naďalej prehrávať, ako je tomu pri prehrávaní obsahu z YouTube.

Nová funkcia sa začala sporadicky objavovať od verzie prehrávača 1.12.3, pričom podľa správ od viacerých používateľov je zrejmé, že funkcia je povolená iba pár dní. S najväčšou pravdepodobnosťou vývojári niekoľko týždňov funkciu testovali v beta verzii a iba pred pár dňami funkciu sprístupnili pre všetkých používateľov.

Je tak možné, že funkcia sa vám v prehrávači sprístupní aj v prípade, že ste ešte neaktualizovali na najnovšiu verziu aplikácie MX Player.

App Store

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Chromecast oslavuje 4 roky. Toto zariadenie zmenilo spôsob, ako sledujeme televíziu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.