Druhý model Cherry MC 3000 je podstatne vypuklejší.

Napriek tomu, že pôsobí menším dojmom, je vhodná pre používateľov s väčšou dlaňou. Ergonomicky je prispôsobená pravákom. Optický snímač používa rozlíšenie 500 alebo 1000 dpi. Jeho presnosť sa prepína tlačidlom na hornej strane. Tlačidiel je celkovo päť a tie na pohyb dopredu a späť sú umiestnené na ľavom boku myši. Sú podstatne viac vystúpené a pri štandardnom úchope na ne dobre dočiahnete.

Podložky na kĺzanie myši sú v štandardnom rozložení po okrajoch. Ich tvar umožňuje používanie myši aj na mäkkých materiáloch ako deka. Veľmi dobre si poradí aj s pohybom na sklenených povrchoch. Nesmie byť ale vyslovene priehľadný. Myš má po bokoch ešte jedno špeciálne vylepšenie. Je ním gumová vrstva, za ktorú sa dá pevne uchopiť. Pripravte sa ale na to, že bude priťahovať prach a jemné častice. Gumový povrch je totiž značne priľnavý.

Tento model sa nám páčil viac po ergonomickej stránke, navyše je ešte lacnejší ako vyšší model. Tam sa ale do ceny premietla vyššia rozlišovacia schopnosť.

Cena: 22 EUR
Zapožičal: Cherry

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.