Spoločnosť Mionix nie je nováčikom na trhu s herným príslušenstvom.

Táto značka možno nie je natoľko známa ako jej konkurenti, ale kvalitou jej môže konkurovať. Mionix myšku sme používali viac ako dva roky a boli sme s ňou spokojní.

Model Avior SK chce zaujať symetrickým dizajnom. Výrobca túto myš prezentuje ako oficiálnu hernú myš profesionálneho tímu SK Gaming, ale subjektívne musíme uznať, že sme v portfóliu tejto spoločnosti našli aj lepšie myšky. Ergonomicky nám vyhovuje najmä model Naos 7000. Uznávame, že prémiových herných myšiek so symetrickým dizajnom však nie je príliš veľa.

mionix_web2016_3_nowat

Príslušenstvo ponúka 9 tlačidiel. Ich rozmiestnenie je štandardné, po bokoch a pod skrolovacím kolieskom nájdete dvojicu extra tlačidiel. Všetky tlačidlá sú plne programovateľné, a to mimochodom platí aj o myške od SteelSeries. V segmente herných myší považujeme programovateľné tlačidlá za samozrejmosť, takže niekedy túto funkciu nespomenieme. Ak by chýbala, môžete si byť istí, že by sme to zdôraznili.

Myš vyniká optickým snímačom ADNS-3310 a citlivosťou až 7000 CPI. V tomto smere sa radí do prémiového segmentu. Model od SteelSeries má lepšiu výbavu, avšak profituje z toho, že je novinkou na trhu. Avior SK je v predaji už vyše roka. Ako sme spomenuli, hlavnou špecifickou vlastnosťou tohto modelu je symetrický dizajn.

Cena: 79,99 EUR
Zapožičal: Mionix

Tento článok vyšiel aj v tlačenom májovom vydaní TOUCHIT č. 4/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Myši pre náročných hráčov: SteelSeries Rival 700

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit