Na staniciach čerpacích OMV na Slovensku sa každú hodinu v priemere predá 400 šálok kávy. Je to priemer za 24 hodín, čo znamená, že napr. ráno ide káva na čerpacích staniciach na dračku.

Boli sme na tlačovej konferencii, kde sa hovorilo o novom druhu kávy, ktorú bude OMV exkluzívne predávať a rovnako používa aj kávovary, ktoré prechádzajú pravidelným testovaním a certifikovaním. Podľa výsledkov testov sa kávovary nastavujú na optimálnu prevádzku. Predaj kávy je tak pre súčasné čerpacie stanice aj v našej krajine veľmi dôležitý.

OMV-1

Zážitok na čerpacích staniciach OMV teraz ešte umocní skvelá káva, ktorú si možno dopriať bez výčitiek svedomia. Teraz nemyslíme na vaše zdravie, ale na to, že táto káva je pripravovaná férovým postupom. VIVA CAFÉ je odteraz nielen FAIRTRADE, ale výťažok z jej predaja navyše pomôže tým, ktorí to najviac potrebujú.

OMV-2Chceme našim zákazníkom vždy priniesť niečo viac. Neplatí to len v prípade našich kvalitných palív, ale aj pri ostatnom sortimente. Špičková káva sa už stala symbolom našich VIVA kaviarní  a odteraz bude mať aj etický rodokmeň. Pri výbere surovín budeme dbať nielen na ich kvalitu, ale aj na to, z akých podmienok pochádzajú,“ povedala Ľubica Slabejová zo spoločnosti OMV Slovensko.

Známka FAIRTRADE, ktorú VIVA CAFÉ nesie, označuje, že boli aplikované všetky štandardy spravodlivého obchodu. Je zárukou, že zodpovedajúca odmena za kávové zrná sa dostane ku skutočným často malým farmárom a ich rodinám, ktorí na ich dorábaní pracovali. Zákazník si bude môcť pražené zrná, intenzívnu kávovú arómu a jedinečnú chuť vychutnať s vedomím toho, že sa na nich nepodieľala nútená či detská práca a že pochádzajú z ekologicky šetrného hospodárenia.

Káva na čerpacích staniciach OMV pochádza z FAIRTRADE plantáží v Brazílii, Strednej Amerike a netradične aj z Indie. Na namiešaní zmesi sa podieľal tím baristov a špecialistov, ktorí pripravili nápoj s unikátnou a vyváženou arómou a „nadýchanou cremou“.

OMV-4

VIVA CAFÉ však bude prínosom pre ľudí v núdzi aj na Slovensku. Spoločnosť OMV bude totiž z každej predanej kávy VIVA CAFÉ v septembri prispievať jedným centom na dobrú vec nadácii Dobrý Anjel a podporí tak rodiny ťažko chorých pacientov. A to nie je všetko. Zákazníci budú odmenení za to, že sú féroví. Za každý nákup na čerpacej stanici dostane zákazník stieraciu kartu, na ktorej si môže nájsť okamžitú výhru.

OMV-5

Okrem tohto, že vám kávu na OMV pripravia do porcelánových šálok, na 73 miestach už existujú samoobslužné boxy, pričom tu si môžete zobrať túto kávu so sebou.

OMV-6

Samozrejme sme sa pýtali na to, ako je to s využitím IT zariadení popri pití kávy na čerpacích staniciach OMV.  Wi-Fi je na každej stanici zadarmo, na pripojenie nie je treba žiadne heslo. Okrem tohto obsluha vám na vybraných staniciach bezplatne požičia nabíjačky na smartfón alebo tablet, v ponuke sú tri adaptéry pre iPhone, microUSB a pripravuje sa aj USB-C. O bezdrôtových nabíjačkách predstavitelia OMV zatiaľ neuvažovali, ale naša otázka ich zaujala 🙂

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.