Konferencia WWDC 2024 sa bude orientovať najmä na nové verzie operačných systémov.

Každoročná konferencia WWDC je už za rohom. Ide o developerskú konferenciu spoločnosti Apple, ktorá je zameraná najmä na softvér. Každoročne sa na nej odprezentujú nové verzie operačných systémov a tento rok to nebude inak. WWDC 2024 bude tento rok prebiehať od 10. do 14. júna a sledovať ju bude možné aj online v pondelok, 10. júna o 19:00 nášho času. Sledovať ju budeme aj my a prinesieme vám najnovšie informácie o softvéri od Applu.

Nie vždy je však táto konferencia spájaná len so softvérom, niekedy ju Apple využíva aj na prezentáciu hardvéru. Poukazoval na to aj známy analytik Mark Gurman, ktorý pôvodne očakával predstavenie novej generácie Apple TV v prvej polovici tohto roka. Teraz však svoj postoj zmenil a zdá sa, že príchod novej generácie Apple TV nie je v dohľadnej dobe.

WWDC 2024 bude najmä o softvéri

Hlavným bodom WWDC 2024 bude najmä umelá inteligencia. Očakáva sa, že Apple predstaví viaceré AI funkcie ako aj riešenia toho, ako zakomponovať umelú inteligenciu do zariadení. Chýbať však nebudú ani štandardné produkty zo sveta softvéru v podobe iOS 18 a iPadOS 18. V rámci iOS 18 by sa malo predstaviť aj umožnenie používateľom komunikovať prostredníctvom RCS správ, na čom americký gigant údajne už dlhšiu dobu pracuje.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: TOUCHIT
iPhone 15 Pro Max

Nového systému by sa mali dočkať aj používatelia počítačov od Applu. Ukázať by sa mal totiž macOS 15, ktorého označenie prezývkou zatiaľ nepoznáme. Aktualizácia smartfónov, tabletov aj počítačov na nový operačný systém by však mala prebehnúť až na jeseň. Neočakávajte teda aktualizácie okamžite po prezentácii počas WWDC 2024.

Ďalšie novinky, ktoré by mal Apple odprezentovať na svojej tlačovej konferencii v pondelok, 10. júna, zatiaľ nepoznáme. Niektoré dohady však odkazujú aj na novú verziu watchOS a mnohí leakeri sa stále nevzdali nádeje na nový hardvér. Ako však tvrdí Gurman, tento rok zrejme bude konferencia úplne bez hardvéru.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.