Aplikácia obsahuje mapu s informáciami o prebiehajúcich a plánovaných odstávkach a už nahlásených poruchách.

Webová aplikácia vypadokelektriny.sk obsahuje interaktívnu mapu s informáciami o prebiehajúcich a plánovaných odstávkach a už nahlásených poruchách. Takto môžete rýchlo zistiť, či je vo vašom okolí bezprúdie súčasťou ohlásenej plánovanej odstávky, prípadne už nahlásenej poruchy. V takom prípade nemusíte už nič nahlasovať.

Ak však ide o novú, ešte nenahlásenú poruchu, výpadok môžete nahlásiť priamo v aplikácii jednoduchým kliknutím na mape alebo zadaním adresných údajov. Na overenie dôvodov bezprúdia, resp. jeho nahlásenia, tak už nemusíte kontaktovať poruchovú linku.

Na interaktívnej mape sú prehľadne zobrazené odberné miesta, na ktorých sú plánované odstávky elektrickej energie, uvedený je aj čas ich začiatku aj ukončenia. Ďalej obsahuje nahlásené aktuálne poruchy, ktoré sú zobrazované v troch stavoch – nahlásená porucha, porucha v riešení a odstránená porucha. Získate tak informáciu o tom, či už bola porucha v rámci vašej lokality nahlásená a v akom stave je jej odstraňovanie. Aby ste mali úplný prehľad, na mape zostáva informácia o poruche ešte niekoľko hodín po jej odstránení (s príznakom, že porucha už bola odstránená). Kvôli prehľadnosti sú jednotlivé stavy porúch farebne odlíšené.

V prípade, ak porucha na odbernom mieste nebola nahlásená, je možné ju nahlásiť priamo v aplikácii jednoduchým kliknutím na mape alebo zadaním adresných údajov.

Nemusíte primárne kontaktovať poruchovú linku, ale preverenie aj nahlásenie bezprúdia dokážete zrealizovať priamo cez túto webovú aplikáciu.

Aplikácia vypadokelektriny.sk bola spustená v roku 2021 pre odberateľov elektriny z východného Slovenska, od augusta 2024 je možné ju využívať aj v rámci distribučného územia Západoslovenskej distribučnej. Východoslovenská distribučná eviduje v tomto roku 22 % nahlásení porúch cez túto aplikáciu.

Zdroje: vypadokelektriny.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.