Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Samsung Electronics, svetový priekopník v oblasti prepojených zariadení, organizuje prvý ročník konferencie European Samsung Summit. Predstavuje na nej svoje produkty pre rok 2023 v oblasti televíznej techniky, audiotechniky, inteligentných domácností a domácich spotrebičov.

„Účelom inovácií v Samsungu je ponúknuť zákazníkom zážitky v prepojenom svete, umožniť im šetriť energiu a žiť príjemný život. Naše produkty ožili, spája ich ekosystém SmartThings – platí to pre celú ponuku od špičkových televízorov Neo QLED a OLED až po inteligentné práčky, ktoré využívajú len toľko vody, pracieho prostriedku a času, koľko skutočne potrebujú,“ hovorí Benjamin Braun, marketingový riaditeľ v Samsung Europe. „Na konferencii Samsung Summit prezentujeme skvelé funkcie a parametre nových produktov a ukazujeme, ako pomáhajú používateľom k pokojnému a spokojnému životu v prepojenom svete.“

Samsung je priekopníkom v oblasti technológií, ktoré zodpovedajú potrebám moderného hybridného sveta a rastúcemu dopytu po prepojených prístrojoch. V bežnej európskej domácnosti ich v súčasnej dobe funguje v priemere 8 – 10. Doteraz najvyššiu úroveň konektivity a interaktivity prinášajú nielen špičkové inovácie v oblasti televízorov a audiotechniky, ale aj nové digitálne domáce spotrebiče, ktoré okrem konektivity vynikajú aj vylepšenou efektivitou a elegantným dizajnom.

Inteligentnejší ekosystém plný zábavy

Všetky nové televízory Neo QLED, OLED aj QLED sú vybavené vstavaným IoT modulom, ktorý podporuje štandardy Matter, Zigbee, Wifi a Thread. Konektivita inteligentných prístrojov sa tak ešte uľahčuje, pretože ich všetky môžete ovládať z jediného miesta – SmartThings. Používatelia už teda pri väčšine iných zariadení nepotrebujú žiadne ďalšie externé moduly na pripojenie.[1]

O vynikajúci obraz s realistickou priestorovou hĺbkou sa stará Neural Quantum s umelou inteligenciou, vďaka ktorej sú k dispozícii vyspelé funkcie ako Shape Adaptive Light Control alebo Real Depth Enhancer Pro v kombinácii s Auto HDR remasteringom. Rovnaké parametre má aj najnovší OLED S95C s uhlopriečkou 77 palcov (196 cm), ktorý doplnil existujúci rad s 55 a 65 palcami. Do jeho výbavy patrí technológia Quantum Dot, ktorá garantuje precízne a realistické zobrazenie farieb (certifikácia Pantone) a zároveň umožňuje najvyšší jas v kategórii OLED televízorov. Novinky v lifestylovom televíznom rade zase vylepšujú divácky zážitok šitý na mieru prianí používateľov – platí to nielen pre interiérové modely The Frame, Serif a The Sero, ale aj pre vonkajší variant The Terrace. V prvých mesiacoch tohto roku sa majitelia The Frame dočkajú prepracovaného dizajnu obchodu s umením Art Store, v ktorom si používatelia budú môcť ľahšie prezerať náhľady jednotlivých umeleckých diel. Pôjde tak o veľmi podobný zážitok, aký človeku pripraví návšteva skutočnej galérie alebo múzea.

K vynikajúcemu prepojenému obrazu, samozrejme, neoddeliteľne patrí aj skvelý zvuk. Televízory Samsung sú vybavené technológiou Dolby Atmos a systémom Samsung Object Tracking Sound (OTS), vďaka ktorým sa zvuk pri filmoch, športových prenosoch i hrách prenáša medzi jednotlivými reproduktormi a vytvára optimálny priestorový efekt. Okrem toho je k dispozícii Samsung Soundbar – keď s ním spárujeme smart televízor, vznikne audiosystém s podporou Q Symphony, ktorého majitelia sa môžu tešiť na jedinečné zvukové zážitky, napríklad vďaka technológii AI Sound Remastering. Medzi najlepšie modely radu Samsung Soundbar patrí HW-Q990C alebo tohtoročná novinka HW-Q610GC.

Do úctyhodného portfólia zobrazovacích zariadení nepochybne patria aj monitory pre náročných hráčov. Už na veľtrhu CES 2023 ohlásil Samsung novinky v radoch Odyssey, ViewFinity aj Smart Monitor so skvelým obrazom a množstvom inovatívnych funkcií pre prácu, zábavu aj hranie. Na konferencii Samsung Summit sa predstavia špičkové herné monitory ako Odyssey Neo G7 s uhlopriečkou 43“, Odyssey Ark s 55“ a tiež najnovší herný televízor OLED 77“. Podobne ako nové televízory s QLED a OLED obrazovkami je možné aj tieto modely jednoducho pripojiť ku cloudovým herným aplikáciám, ako napríklad Xbox.

Samsung s radosťou oznamuje, že nové televízory v modelovom rade 2023 budú k dispozícii na predobjednávku od 6. 3. 2023.

Prepojené inteligentné digitálne spotrebiče, ktoré je možné prispôsobiť vlastným potrebám

Veľmi dôležitou témou dnešnej doby je energetická úspornosť. Najnovší rad domácich spotrebičov od Samsungu s technológiou SmartThings Energy umožňuje majiteľom veľmi účinne šetriť energiu aj náklady. Systém SmartThings Energy automaticky rozpozná, koľko energie spotrebujú prepojené prístroje Samsung a režim AI Energy Mode zase uľahčuje šetrenie nákladov, pretože spoľahlivo sleduje spotrebu v domácnosti. Vďaka týmto technológiám sa spotreba kompatibilných spotrebičov môže znížiť pri chladničkách[2] až o 15 % a pri práčkach[3] až o 70 %. Pri praní sa uplatní aj špeciálny cyklus Less Microfiber, pri ktorom sa uvoľní do prostredia až o 54 %[4] menej mikroplastov. Všetky tieto technologické novinky umožňujú používateľom zmenšiť ich ekologickú stopu.

Pre používateľov, ktorým záleží na udržateľnosti aj na originalite je tu rozšírený rad spotrebičov Bespoke, v ktorých sa úsporná prevádzka spája s vyspelou umelou inteligenciou, bezproblémovou konektivitou a dizajnom, ktorý je možné do značnej miery prispôsobiť vlastným potrebám. Rúry z radu 2023 Series 7 Bespoke AI™ umožňujú sledovať priebeh pečenia pomocou vstavanej kamery priamo v aplikácii SmartThings, čo je zábavné a užitočné zároveň. A keď dôjde na upratovanie, príde vhod vysávač Bespoke Jet™ s vynikajúcim výkonom od začiatku do konca. Náš najvýkonnejší a najľahší tyčový model je vybavený systémom All-in-One Clean Station™, ktorý čistí nádobu na odpad a zároveň vysávač nabíja.


[1] SmartThings so vstavaným IOT Hub-om je podporovaný vo všetkých modeloch. Modely CU7000, CU8000 a CU8500 vyžadujú externý modul (dongle).

[2] K dispozícii pre konkrétne modely od marca 2023 prostredníctvom aktualizácie Wi-Fi. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od podmienok a spôsobu používania.

[3] Na základe interného testovania modelu WW11BB944AGB v bežných podmienkach používania. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od skutočných podmienok používania.

[4] Testované s 2 kg náplňou mikín zo 100 % polyesteru, porovnaním cyklu Syntetika na modeli Samsung WW4000T a cyklu Menej mikrovlákien na modeli WW9000B. Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od oblečenia a prostredia. Testované organizáciou Ocean Wise Plastics.

Značky: