Cieľom projektu je predstaviť verejnosti sieť vysielačov a pomôcť s údržbou turistického značenia.

Towercom je poskytovateľ služieb digitálneho terestriálneho vysielania na Slovensku. K dispozícii má viac ako 600 stožiarov a veží, ktoré sa starajú o distribúciu a spracovanie televízneho a rozhlasového signálu. Najvyššou vežou na Slovensku je stožiar Kremnica – Suchá Hora s výškou 302,44 m. Rovnako vysoká veža je takisto na Dubníku pri Prešove.

Stožiar Suchá hora je najvyšším na Slovensku

Stožiar Suchá Hora je najvyšším na Slovensku

Vysielač pri Kremnici má prvenstvo aj z hľadiska nového projektu Dobrý signál, ktorý spustil Towercom v spolupráci s Nadáciou Ekopolis. Zámerom projektu je predstaviť verejnosti sieť vysielačov, prostredníctvom ktorých sa šíri signál do mnohých slovenských domácností.

Towercom ako prevádzkovateľ týchto vysielačov sa stará o ich prevádzku a údržbu a neustále vylepšuje svoju infraštruktúru. Nadácia Ekopolis sa zameriava na projekty na rozvoj životného prostredia. Spoločne chcú turistom priblížiť zaujímavé fakty o vysielačoch v turistických oblastiach.

Informačná tabuľa približuje stožiar turistom

Informačná tabuľa približuje stožiar turistom

V prípade Skalky bola iniciatíva Dobrý signál podporená údržbou turistického značenia, ktorú zabezpečujú značkári Klubu slovenských turistov. Dobrovoľníckou aktivitou pomohli pri rekonštrukcii významnej a zaujímavej pamiatky na hrebeni Kremnických vrchov, tzv. Gőrgeiho tunela, zamestnanci spoločnosti Towercom. Tá projekt podporila aj finančne.

Tunel bol postavený pravdepodobne v 14. storočí pre uľahčenie dopravy medi, striebra a zlata z Banskej Bystrice do Kremnice. V súčasnej dobe slúžil najmä turistom a bežkárom, avšak v roku 2013 v ňom bol zával a tunel bol nepriechodný. Dnes je jeho oprava a obnova tesne pred dokončením a už o pár dní bude plnohodnotne opäť slúžiť návštevníkom Skalky a okolia.

Projekt Dobrý signál bude tento rok pokračovať na Kráľovej holi, ďalšie lokality sú na pláne v roku 2017.

Towercom podporil projekt finančne aj dobrovoľníckou výpomocou

Towercom podporil projekt Dobrý signál finančne aj dobrovoľníckou výpomocou

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit