Čínski výrobcovia smartfónov postupne spoznávajú Slovensko, máme tu Xiaomi, OnePlus, samozrejme Huawei a Honor. Aktuálne jeden z veľkých výrobcov smartfónov mieri na slovenský trh s telefónmi pripravenými na sieť 5G siete a samozrejme, chce zaujať predajnou cenou.

Na Slovensko vstupuje OPPO a prvým telefónom z jej portfólia bude model OPPO Reno5. Recenziu tohto telefónu nájdete na našej stránke už čoskoro.

Kto je OPPO?

OPPO je tu od 2004 a v súčasnosti je to jeden z najväčšej svetových výrobcov smartfónov na svete. S predajom telefónov pritom stále rastie. Má zastúpenie v 40 krajinách na 5 kontinentoch. Teraz sa pripája aj Slovensko.

Zameranie na kvalitu, inovácie a dizajn

Základom OPPO je investícia do výskumu a vývoj, pričom spolupracuje s prednými svetovými dizajnérmi. OPPO prevádzkuje 6 výskumných inštitútov a 4 výskumné centrá. Zariadenia so značkou OPPO vznikajú v 9 výrobných centrách. Na 70 % je výroba plne autonómna, až na 90 % je automatizované testovanie produkcie.

V DNA smartfónov je kvalita fotografovania a rýchle nabíjanie

Kvalita fotografií a zobrazenia na displeji je hlavným zameraním produktov OPPO. Ďalšie zameranie je na komunikáciu pomocou 5G siete, ktorá rýchlo rastie aj na Slovensku. Výhodou je, že sa takto na Slovensko dostanú produkty pre 5G sieť, ktoré budú navyše cenovo prijateľné.

Tretia stratégia je rýchle nabíjanie pomocou SuperVOOC/VOOC, čo znamená výkon až 65 wattov. Čo to znamená v praxi? V priemernom smartfóne OPPO to znamená po 5 minútach nabíjania až 2 hodiny telefonovania. Ale inak, na 95 % kapacity batérie nabijete smartfón len za 30 minút. K samotnému dizajnu značka pristupuje tak, aby bolo používanie jej produktov predovšetkým pohodlné a praktické.

OPPO používa operačný systém Android a samozrejme služby Google. Softvérová výbava je doplnená o vlastnú nadstavbu ColorOS. Tá umožňuje kreatívne nastavenie prostredia telefónu podľa preferencií, zvyklostí alebo napríklad aj nálady používateľa.

Okrem OPPO Reno5 sa na Slovensku objavia aj slúchadlá. Príde aj špeciálna ponuka. O všetkom budeme informovať.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.