Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na Slovensko prichádza úspešná aplikácia Patron GO, ktorá sa označuje za „finančný antivírus“.

Pomáha zistiť, či nemíňate veľa peňazí za služby, ktoré sú na trhu lacnejšie. Patron GO pochádza z Čiech, kde nedávno oslávil rok pôsobenia a za ten čas získal 35 tisíc používateľov, ktorým analyzoval 3,5 milióna platobných transakcií a našiel viac ako 70 tisíc predražených platieb.

Finančný antivírus Patron GO sa dá bezplatne stiahnuť na App Store aj Google Play, a na Slovensko expanduje vďaka investorovi Zero Gravity Capital, ktorý startup podporil investíciou 40 miliónov českých korún (1,6 milióna eur).

Slovensko je na európskej ceste pre Patron GO prvou krajinou. Oficiálny štart slovenskej verzie je plánovaný na jún tohto roku.

Aplikácia Patron GO pochádza z dielne dvojice technologických inovátorov, Jiřího Patáka, ktorý stojí napríklad za populárnym porovnávačom finančných produktov ChytryHonza.cz a Lukáša Vršeckého, ktorý vybudoval vernostnú platformu Rondo.

Patron GO ponúka novú úroveň správy financií. Stavia na hlbokých znalostiach trhu, biznisových dát a pokročilom transakčnom mapovaní. Všetko prebieha jednoducho a na jednom mieste priamo v mobile. Z českého trhu máme reálne skúsenosti, vieme, čo je pre používateľa najužitočnejšie a na čo sa najčastejšie zameriava. Aplikácia je tak perfektne funkčne pripravená na rozšírenie po celej Európe,“ vysvetľuje Lukáš Vršecký, jeden zo zakladateľov startupu.

Slovensko sa samozrejme ponúka ako prvá voľba na začiatok expanzie do Európy. Finančné transakcie, nástroje a modely správania českých aj slovenských užívateľov sú veľmi podobné. Môžeme tak určite stavať na doterajších skúsenostiach z českého trhu,“ dopĺňa Jiří Paták.

Doterajšie výsledky finančného antivírusu Patron GO predčili očakávania, preto startup prirodzene láka ďalších investorov. Po investícii vo výške 15 miliónov českých korún (cca 600 tisíc eur), ktorú Patron GO získal vlani v júni, teraz investor Zero Gravity Capital podporil projekt spomínanou sumou 40 miliónov českých korún (1,6 milióna eur) a umožnil mu tak expanziu na zahraničné trhy.

Vít Hanuš, partner fondu Zero Gravity Capital, k tomu dodáva: „Často najúspešnejšie podniky zakladajú skúsení manažéri s dlhoročnou praxou. Predchádzajúce skúsenosti Jiřího Patáka s Lukášom Vršeckým sú zárukou vysokého potenciálu projektu. Patron GO je aplikácia určujúca nový smer finančných služieb, ktorý má veľkú budúcnosť a my chceme rozhodne takýto projekt aktívne podporiť”.

Ako funguje Patron GO?

„Finančný antivírus“ Patron GO funguje na princípe pasívneho náhľadu na bankový účet, kde pomocou špeciálneho algoritmu identifikuje predražené, ale zároveň aj nebezpečné transakcie, zvyčajne rýchle pôžičky. Stráži tak finančné zdravie používateľa. Identifikované platby potom označí ako „finančné vírusy“ a majiteľa účtu na ne upozorní a navrhne riešenie.

Pokiaľ bude užívateľ aplikácie chcieť vírusy odstrániť, pri jednoduchších službách mu stačí pár klikov. V prípade zložitejších produktov, ako je napríklad poistenie, majiteľa účtu prepojí so špecialistom priamo v aplikácii a ten mu pomôže s výberom porovnateľnej, ale pritom lacnejšej služby. Zároveň môže pomôcť nájsť takú službu, ktorá bude nielen stáť menej, ale svojím rozsahom bude ešte výhodnejšia.

Značky: