Amazon si účtuje nižšiu cenu ako priama konkurencia. Obstojí obsahom?

Amazon sprístupnil svoju video službu Prime Video pre viac ako 200 krajín na celom svete. Služba je dostupná aj na Slovensku. Používatelia ju môžu vyskúšať na 7 dní bez platenia, následne sa aktivuje mesačné predplatné s poplatkom vo výške 2,99 eur. Táto akciová cena platí iba počas prvého polroka predplatného, štandardný mesačný poplatok je 5,99 eur.

Amazon Prime Video je lacnejšia služba ako priama konkurencia Netflix (od 7,99 eur), resp. HBO GO (9,99 eur). Amazon ponúka najmä TV seriály vlastnej tvorby + pomerne rozsiahlu ponuku filmov. Obsah je v angličtine, slovenská lokalizácia chýba.

Video môžete sledovať na počítači, na mobilných zariadeniach so systémom iOS a Android. K dispozícii je aj offline režim pre vybrané tituly. Mobilná aplikácia umožňuje nastaviť kvalitu streamovania, takže môžete optimalizovať využitie mobilných dát.

Video môžete sledovať cez webový prehliadač, mobilné zariadenia alebo vybrané TV

Na 2 zariadeniach súbežne a v rozlíšení až UHD

Video je dostupné v SD a HD rozlíšení na počítači a mobilných zariadeniach. Podporu UHD rozlíšenia aktuálne ponúkajú iba vybrané televízory Samsung a LG. Na rozdiel od Netflixu, Amazon si za vyššie rozlíšenie neúčtuje príplatok. Službu môžete súbežne využívať na dvoch zariadeniach.

Čo sa obsahu týka, Netflix má variabilnejšiu ponuku TV seriálov. Amazon chce osloviť najmä svojou tvorbou, vrátane očakávanej relácie The Grand Tour, ktorá je duchovným nástupcom obľúbenej relácie Top Gear a pre jej mnohých fanúšikov môže byť dôvodom k predplatnému. V prípade Amazon Prime Video môže upútať aj slušná ponuka filmov, najmä s prihliadnutím na nižšiu cenu mesačného predplatného.

Ani Netflix ani Amazon však neudávajú konkrétny počet titulov, ktoré sú dostupné pre náš región. Faktom je, že niekedy kvalita vyhráva nad kvantitou, nehovoriac o osobných preferenciách. Ďalšie informácie, ako aj zoznam dostupných titulov, nájdete na oficiálnej stránke www.primevideo.com.

Z ponuky filmov sa dá vybrať

Službu testujeme a pripravujeme jej podrobnejšie porovnanie s konkurenciou.

Prečítajte si aj:

Služba Amazon Prime Video expanduje. Čoskoro by mala byť dostupná aj na Slovensku

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit