TP-Link predstavuje nové prístupové body s napájaním cez dátovú sieť Ethernet. Oba môžu fungovať samostatne v režime FAT AP, alebo v režime FIT AP, kedy sú riadené bezdrôtovým kontrolórom, typicky v rámci rozsiahlejšej siete s mnohými prístupovými bodmi. Funkcia Multi-SSID umožňuje vytvoriť viac bezdrôtových sietí, pričom u jednotlivých SSID je možné nastaviť šírku pásma a vytvoriť tak siete s odlišnými parametrami pre rôzne typy klientov.

TP-Link CAP300-Outdoor je odolný vonkajší Wi-Fi prístupový bod (access point) štandardu IEEE 802.11n/g/b, ktorý poskytuje pripojenie rýchlosťou až 300 Mbit/s. Napájanie technológiou PoE prostredníctvom ethernetového portu zjednodušuje a zlacňuje inštaláciu, keďže nie je nutné k prístupovému bodu viesť elektrické vedenie. Prístupový bod TP-Link CAP300-Outdoor je možné upevniť na ľubovoľnú stenu či stožiar. Je konštruovaný na celoročné umiestnenie vonku. Jeho ochranu pred poveternostnými vplyvmi zaisťuje vodotesné a prachotesné puzdro z odolného materiálu. Zariadenie je chránené proti zásahu bleskom do 6 kV a elektrostatickým výbojom do 15 KV.

TP-Link CAP1750 je vnútorný dvojpásmový prístupový bod s maximálnou rýchlosťou 450 Mb/s v pásme 2,4 GHz a 1300 Mb/s v pásme 5 GHz určený k montáži na strop či stenu. Podpora napájania cez Ethernet (PoE 802.3at) umožňuje pohodlnú inštaláciu s nízkymi nákladmi. Prístupové body TP-Link CAP1750 sú vybavené funkciou automatického prepínania pásma (tzv. band steering), ktorá presúva pripojené zariadenia na rýchlejšiu frekvenciu 5 GHz. Funkcia vyvažovania záťaže zaisťuje spoľahlivé pripojenie v prostrediach s vysokou hustotou používateľov.

Kvalitné zabezpečenie na podnikovej úrovni

Prístupové body CAP300-Outdoor a CAP1750 sú vybavené robustným zabezpečením na podnikovej úrovni vrátane šifrovania WPA/WPA2-enterprise a overovania podľa štandardu 802.1X pomocou serveru RADIUS. K overovaniu používateľov je možné využiť aj tzv. kaptívny portál, ktorý vyžaduje, aby používateľ vykonal určité úkony – napríklad zadal používateľské meno a heslo alebo odsúhlasil podmienky použitia služieb – než je mu povolený prístup do siete. Riziku narušenia integrity siete pomáha predchádzať aj spomenutá funkcia Multi-SSID a detekcia cudzích prístupových bodov.

Kľúčové vlastnosti:

  • Podpora technológie PoE zjednodušuje a zlacňuje inštaláciu
  • Správa až stoviek prístupových bodov z jedného miesta pomocou hardvérového kontrolóra
  • Kaptívny portál poskytuje bezpečný a pohodlný spôsob overovania používateľov
  • Možnosť vytvoriť viac sietí pre rôznych používateľov pomocou funkcie Multi-SSID a obmedziť u nich prístupovú rýchlosť
  • Zabezpečenie šifrovaním na podnikovej úrovni a bezpečné overovanie pomocou serveru RADIUS
  • Vyvažovanie záťaže a preferencia rýchlejšieho pripojenia v pásme 5 GHz (iba u CAP1750)

Značky: