FUJIFILM predstavil bezzrkadlový digitálny fotoaparát FUJIFILM X-M5 (X-M5).

Ide o bezzrkadlovku s kompaktným a ľahkým telom s hmotnosťou približne 355 gramov, čo z neho robí najľahší fotoaparát v rade X. Je vybavený celým radom funkcií, vrátane automatického zaostrovania na detekciu objektu. Dokáže rozpoznať pohybujúce sa objekty, ako sú zvieratá a autá, pomocou AI a funkciou nahrávania videozáznamov v rozlíšení 6,2K/30P. Dizajn sa vyznačuje vzhľadom charakteristickým pre sériu FUJI X.

Fujifilm X-M5
Fujifilm X-M5

X-M5 je fotoaparát pre široké spektrum ľudí, od začínajúcich používateľov digitálnych fotoaparátov až po fotografických nadšencov.

Tento digitálny fotoaparát je vybavený 26,1 Mpx snímačom X-Trans CMOS 4 a vysokorýchlostným procesorom na spracovanie obrazu X-Processor 5. Volič simulácie filmu nachádzajúci sa na hornom paneli umožňuje používať rôznorodé farebné simulácie, ako keby ste používali fotografický film.

Fujifilm X-M5
Fujifilm X-M5

X-M5 je vybavený aj možnosťou nahrávania videa 6,2K/30P 4:2:2 10-bit na SD kartu. Výkonný digitálny stabilizátor obrazu a vstavaný mikrofón navyše podporujú pohodlné nahrávanie videa. Režim krátkeho filmu 9 : 16 uľahčuje natáčanie vertikálnych videí a realizáciu vlogov.

Fujifilm X-M5
Fujifilm X-M5

Voliteľné príslušenstvo

Chladiaci ventilátor FAN-001 je možné pripevniť na zadný panel tela fotoaparátu bez kábla. Umožňuje dlhodobé snímanie a nahrávania videa aj pri vyššej teplote. Napájanie ventilátora je možné z tela fotoaparátu.

Fujifilm X-M5
Fujifilm X-M5

Tripod Grip TG-BT1 zvyšuje mobilitu a držanie fotoaparátu a zároveň pridáva funkciu statívu. Môžete tak pohodlne zhotovovať autoportréty a zábery z nízkeho uhla, čo je obvykle náročné. Ako statív možno TG-BT1 použiť na širokú škálu aplikácií.

Zdroje: Fujifilm

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.