HMD Global predstavil mimoriadne odolný telefón Nokia XR21, ktorý vás vďaka svojim certifikáciám zbavuje problémov s pádom telefónu na zem. Má až dvojdňovú výdrž batérie a je to vlastne moderný ekvivalent legendárnej Nokie 3310. Ide pritom o telefón odolný proti pádu, prachu aj vode. Zvládne všetko od vypadnutia z vrecka nohavíc až po 48-hodinovú túru v silnom daždi.

Super odolný telefón Nokia XR21
Super odolný telefón Nokia XR21

Rozbitie inteligentného telefónu alebo vybitie batérie na dlhej ceste sú totiž najčastejšie obavy, ktoré pri používaní moderných prístrojov máme. Nokia XR21 bola skonštruovaná tak, aby tieto obavy eliminovala. Novinka vydrží aj tie najnáročnejšie podmienky, ako je striekajúca voda až pri teplote 80 °C do tlaku 100 barov, pády na kamenný chodník, vlhkosť v tropických krajinách alebo extrémne počasie. Telo Nokie XR21 je nasledovne vyrobené zo 100% recyklovaného hliníka a displeju zaisťuje vysokú odolnosť sklo Corning Gorilla Glass Victus.

Odolnosť proti pádu, prachu a vode

Premyslený dizajn a kvalitné materiály použité pri výrobe modelu Nokia XR21, vrátane odolného displeja a zadného krytu odolného proti nárazu, predchádza obavám zákazníkov zo zničenia telefónu. Novinka má certifikát MIL-STD-810H, čo zaručuje zvládnutie pádu z výšky 1,8 metra, ponorenia do hĺbky 1,5 metrov v priebehu až jednej hodiny a odolnosť proti striekajúcej vode o tlaku až 100 barov (vyššia hodnota než tlak pri roztrhnutí hadíc hasičov) s teplotou vody až 80 °C.

Super odolný telefón Nokia XR21
Super odolný telefón Nokia XR21

Extrémne teploty a dlhá výdrž batérie

Novinku netrápia ani vysoké teploty, ktoré panujú napr. v kalifornskom Údolí smrti. Model Nokia XR21 hravo zvládne teploty od -20 °C do + 55 °C.  Ani silné dažde telefón neohrozí vďaka certifikáciám IP68 a IP69K. Vhod príde aj možnosť ovládať 6,49” FullHD+ displej mokrými rukami.

Vstavaná batéria má kapacitu 4800 mAh a udrží telefón pri živote bez problémov celé dva dni na jedno nabitie. Pre ešte dlhšiu výdrž možno aktivovať super úsporný režim a nezabudlo sa ani na nabíjacie cykly. Nokia XR21 aj po 800 nabíjacích cykloch garantuje minimálne 80 % svojej kapacity batérie.

Pokročilý fotoaparát a perfektný zvuk

O ostré snímky sa postará hlavný fotoaparát s rozlíšením 64 MPx, ultra širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 8 MPx a predný snímač s rozlíšením 16 MPx. Rovnako ako pri modeli Nokia X30 tu nechýba nový nočný režim, pokročilé AI algoritmy, OZO audio alebo spojovanie fotiek z hlavného a ultra širokouhlého fotoaparátu.

Super odolný telefón Nokia XR21
Super odolný telefón Nokia XR21

Nezabudlo sa ani na stereo reproduktory s výkonom 96 dB s funkciou Audio boost, ktorá príde vhod predovšetkým pri telefónnych hovoroch v hlasitom prostredí na stavbe alebo rušných uliciach mesta. Vo výbave nechýba výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 695 5G, čítačka odtlačkov prstov v zapínacom tlačidle, dve programovateľné tlačidlá, čistý Android a rýchla 5G konektivita. Nokia XR21 získava tri roky hlavných systémových aktualizácií, štyri roky pravidelných bezpečnostných aktualizácií a určite uvítate aj trojročnú záruku.

Zdroj: HMD Global

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.