Pokračovanie „M1“ príbehu je tu, po Macbookoch prichádza s novým procesorom aj úplne nový 24“ iMac.

 Zabudnite na Intel procesory, Apple si razí svoju vlastnú cestu, ktorej najväčším lákadlom je extrémne výkonný M1 procesor. Tento procesor si za veľmi krátky čas obľúbilo množstvo používateľov, pričom prevažná časť z nich tvrdí, že ide o najlepší a najvýkonnejší Macbook všetkých čias (či už Macbook pro alebo air).

Apple iMac 24"

Apple iMac 24″

Úplne nový 24“ iMac spoznáte na prvý pohľad – má čistý a jednoduchý dizajn s hrúbkou neuveriteľných 11,5 mm, nový 4,5K Retina displej (4480 x 2520 Px / 500 nitov svietivosť) a dostupný bude v 7 farebných prevedeniach. O samotný chod sa stará Apple M1 procesor (8-jadrový), ktorý ponúka až o 85% vyšší výkon ako predošlé modely iMac. Operačná pamäť má v základe 8GB a za príplatok môžete mať aj 16GB RAM. Operačný systém je v základe MacOS BigSur.

Prepracovaná je aj grafika so 7 alebo 8 jadrami, ktorá bude rýchlejšia o 50% a nezabudlo sa ani na strojové učenie, teda 16-jadrový Neural Engine, ktorý je 3x rýchlejší. Úložisko bude integrované na doske, pričom základom je 256 GB verzia a vrcholom 2TB verzia. 24“ iMac s extra výkonným M1 procesorom sa veľmi nezapotí, ale ak by sa to malo stať, tak ho schladia dva integrované ventilátory s tichým chodom.

Nový dizajn = nové riešenie a možnosti konektivity. Tento iMac ponúkne okrem tradičnej bezdrôtovej konektivity a 3,5 mm audio portu aj štyri USB-C porty v zadnej časti, z čoho dva majú špecifikáciu Thunderbolt. Veľmi sa nám páči nová MagSafe nabíjačka, ktorá je nie len kompaktná, ale v sebe ukrýva aj RJ45 konektor, aby ste sa mohli pripojiť na pevný internet.

Výborné riešenie, ktoré uvidíme aj v iných zariadeniach. Prepracovaný je aj audio systém, ktorý ponúka 6 reproduktorov so špeciálnym nastavením a podporou DolbyAtmos – Apple tvrdí, že výsledný zvuk je unikátny. Prémiové majú byť aj integrované mikrofóny v štúdiovej kvalite.

Apple iMac 24"

Apple iMac 24″

Doba videokonferencií a hovorov je stále aktuálna a veľmi populárna, takže vás poteší aj nová Full-HD (1080p) FaceTime kamera, vďaka ktorej budete vyzerať vždy dokonale, teda úplne normálne . Nový 24“ iMac sa nám skutočne páči, je to produkt, na ktorý čaká množstvo používateľov – je výkonný, štýlový a na stole vyzerá ako samotný monitor. Dobrá práca!

Dodajme, že Apple predstavil aj úplne novú externú klávesnicu – MagicKeyboard – v rôznych farebných prevedeniach, ktorá okrem nového dizajnu a funkčných kláves ponúkne aj integrované TouchID na jednoduché, bezpečné (Secure Enclave) a rýchle odomykanie a prihlasovanie sa do rôznych služieb. Posledným produktom, ktorý súvisí s novým iMacom, je MagicMouse a MagicTrackpad, ktoré budú dostupné v rôznych farebných prevedeniach.

Cena nového 24“ iMacu s procesorom M1 začína od 1449 eur a za najvyššiu konfiguráciu zaplatíte 1899 eur (+ príplatky za extra pamäť a RAM).

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Apple AirTag: Dlho očakávaný mini lokalizátor je oficiálne predstavený

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE