Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Výnimočná technologická kvalita plne elektrických modelov Mercedes-EQ dostala nový dôvod, prečo sa o tieto vozidlá zaujímať ešte viac. Volá sa „Nabitá ponuka” a platí pre sedem modelov.

Vynikajúci elektrický pohon a dlhý dojazd. Špičkové technológie zamerané na bezpečnosť a komfort na palube. Nenapodobiteľný vnútorný priestor a pohodlie pre vodiča a všetkých cestujúcich. To sú len niektoré z vlastností plne elektrických modelov značky Mercedes-Benz. Aktuálne zákazníci získajú spolu s kúpou jedného zo siedmich plne elektrických modelov ďalšie zaujímavé benefity. Jedná sa o povinné zákonné a havarijné poistenie na 2 roky v cene vozidla, kredit na nabíjanie, predĺženú záruku na 6 rokov alebo do 90 000 km, Flexibilný systém nabíjania Pro v hodnote takmer 890 eur ako aj zvýhodnené financovanie. Tie tak dopĺňajú štandardné benefity ako servis v cene vozidla na 6 rokov alebo 160 000 km, a záruku mobility Mobilo do 30 rokov.

Povinné zmluvné poistenie a havarijné poistenie

Pre všetky modely v „Nabitej ponuke“ je poskytované Povinné zmluvné poistenie a havarijné poistenie (najvyšší model krytia Optimal+) od spoločnosť Allianz – Slovenská poisťovňa počas dvoch rokov od kúpy vozidla.

Zvýhodnené financovanie

Pre modely EQA a EQB platí zvýhodnené financovanie na 3 roky pri 30 % akontácii s 2,99 % úrokom a spracovateľským poplatkom 1 % [1]. K modelu EQC dostanú záujemcovia financovanie na tretiny s nulovým navýšením a bez spracovateľského poplatku. Na modely EQE sedan, EQE SUV, EQS sedan a EQS SUV sa vzťahuje financovanie na tretiny s nulovým navýšením a so spracovateľským poplatkom 1 %.

Kredit na nabíjanie elektromobilu

Pre maximalizáciu komfortu získa zákazník v rámci „Nabitej ponuky“ aj kredit na nabíjanie svojho nového elektromobilu v sieti nabíjacích staníc služby Mercedes me Charge. „Chceme zákazníkom zjednodušiť a spríjemniť spolunažívanie s elektromobilom od značky Mercedes-Benz. Zákazníci tak pri EQS sedan, EQS SUV, EQE sedan, EQE SUV a EQC získajú nabíjanie na približne 50 000 km a pri modeloch EQA a EQB na približne 20 000 km [2],“ uviedol Robert Hatala, vedúci predaja osobných vozidiel Mercedes-Benz. Výška kreditu na nabíjanie je pre EQS sedan a SUV vo výške 6 000 eur s DPH, pre EQE sedan a SUV ako aj EQC je 5 400 eur s DPH a pre EQA a EQB je to 1 500 eur s DPH[1], pričom jeho platnosť je 3 roky od aktivácie poukážky Mercedes me Charge.  

Služba Mercedes me Charge ponúka prístup k najväčšej nabíjacej sieti na svete: aktuálne táto sieť disponuje v Európe viac ako 590 000 nabíjacími bodmi s možnosťou nabíjania striedavým a jednosmerným prúdom. Zároveň zahŕňa aj rýchlonabíjacie body v sieti IONITY, ktoré pokrývajú potreby nabíjania na európskych diaľničných tepnách. S funkciou Mercedes me Charge Pripojiť a nabíjať (Plug & Charge) je možné nabíjať ešte komfortnejšie na verejných nabíjacích stojanoch, ktoré podporujú túto funkciu: po zasunutí nabíjacieho kábla sa nabíjanie spustí automaticky, dodatočné overovanie zákazníka nie je potrebné. Vozidlo a nabíjacia stanica komunikujú priamo cez nabíjací kábel. 

Predĺžená záruka MBSK+

„Nabitá ponuka“ zákazníkom „nabíja“ aj záruku nad rámec zákonnej dvojročnej záruky o ďalšie 4 roky alebo do 90 000 kilometrov. Vďaka predĺženej záruke získava zákazník pocit ešte väčšej istoty, že jeho nové vozidlo bude slúžiť v špičkovom stave počas mnohých rokov. A zároveň, že ho neprekvapia neplánované náklady za opravu vozidla.

Flexibilný systém nabíjania Pro

Systém umožňuje rýchle, bezpečné a pohodlné nabíjanie elektrických a hybridných vozidiel dobíjateľných zo siete. Vďaka oddeliteľnému adaptéru sa dá individuálne prispôsobiť dostupným možnostiam nabíjania kdekoľvek: počas nabíjania z domácich zásuviek (adaptéry pre domácnosť špecifické pre danú krajinu), trojfázových zásuviek (rôzne trojfázové prúdové adaptéry) alebo verejných nabíjacích staníc (adaptér typu 2). Nabíjať pritom možno výkonom až 22 kW. Riadiaca jednotka nabíjania je odolná proti prípadnému prejazdu a je zároveň vodotesná. Systém je možné aktualizovať aj na diaľku (OTA), pričom obsahuje aj diaľkovú funkciu spustenia a zastavenia nabíjania.

“Nabitá ponuka” platí pre vozidlá k priamemu odberu ako aj pre vozidlá zadané do výroby a dodané do 31. decembra 2023. Viac o ponuke: https://www.mercedes-benz.sk/passengercars/campaigns/nabita-ponuka.html

[1] Pri modeloch EQA a EQB má zákazník možnosť voľby medzi zvýhodnením financovaním alebo kreditom na nabíjanie.
[2] Na výpočet celkového odhadovaného počtu najazdených kilometrov majú vplyv ceny nabíjania, ročný nájazd, skutočná spotreba, výška kreditu na nabíjanie, mesačné náklady spojené s tarifom L služby Mercedes me Charge (počas prvého roka používania bez základných mesačných poplatkov). Cena nabíjania a výška DPH je rozdielna v závislosti od krajiny, v ktorej prebieha nabíjanie (pre hore uvedený odhad boli použité ceny platné na Slovensku ku dňu 15.11.2023).

Značky: