Je založená na operačnom systéme Android 10.

Xiaomi oficiálne oznámilo svoju nadstavbu MIUI 11 a spustilo uzavreté betatestovanie v Číne. Nová nadstavba je založená na operačnom systéme Android 10 a jej finálna verzia bude dostupná v polovici októbra. Prvé aktualizácie budú k dispozícii pre Čínu, neskôr sa dostane na trh aj globálna verzia tejto nadstavby.

MIUI 11 obsahuje vylepšenia systému Android 10, ako je systémový tmavý režim, lepšie nástroje na správu súkromia a obsahuje aj viacero vizuálnych vylepšení. Za dizajn novej verzie MIUI získalo Xiaomi dokonca ocenenie Red Dot Design. Nová verzia prináša nový font Milan Pro a tiež aj dynamickú zmenu veľkosti fontu, čo je funkcia, aká doteraz nebola v smartfónoch k dispozícii.

Súčasťou nadstavby sú takisto nové zvukové efekty a vylepšený always-on displej. Ten najnovšie podporuje animácie a nové notifikácie. Pribudli aj aplikácie Mi Work pre zdieľanie súborov a bezdrôtové tlačenie dokumentov a Mi Go pre dlhšiu výdrž batérie. Mi Go funguje ako režim extrémneho šetrenia batérie a sľubuje standby spotrebu na úrovni 5% kapacity batérie za jeden deň.

Xiaomi už dávnejšie oznámilo, že finálna verzia MIUI 11 bude dostupná minimálne pre 12 telefónov, ktoré sa oficiálne predávajú v Európe. Ich zoznam nájdete v tomto článku.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Xiaomi: Tieto smartfóny dostanú aktualizáciu na MIUI 11 a Android 10

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit