Pripravovaná nadstavba MIUI 15 zrejme príde do prvých Xiaomi už čoskoro.

Nadstavba MIUI 15 má byť jednou z najväčších zmien pre Xiaomi smartfóny za posledné roky. V posledných rokoch sa totiž zdalo, že čínske Xiaomi už nepracuje na vylepšeniach po stránke vzhľadu svojej nadstavby a neprináša také veľké množstvo nových funkcií ako v minulosti. Najbližšia veľká aktualizácia by to však mala zmeniť a čaká na to viacero fanúšikov spoločnosti.

Väčšia aktualizácia nadstavby od Xiaomi by mala do prvých smartfónov prísť už v najbližších týždňoch. Naznačuje to aj posledný únik fotografie smartfónu, ktorý je už na novú verziu aktualizovaný. Túto snímku zdieľal portál xiaomiui.net.

MIUI 15 vo vašich smartfónoch už čoskoro

O aktualizácii na nadstavbu MIUI 15 sa už dlhšiu dobu špekuluje. Rozpráva sa o tom, že by mala priniesť vynovené používateľské prostredie aj lepšiu integráciu dizajnu Material You z Androidu. Najnovšie sa však táto verzia nadstavby od Xiaomi objavila na snímke, ktorá potvrdzuje pokročilé štádium vývoja.

MIUI 15 snímkaZdroj: xiaomiui.net
Nadstavba MIUI 15 na snímke

Ako môžete na snímke vidieť, smartfón je aktualizovaný na verziu systému Android 14. Okrem toho však v sekcii informácie o systéme je možné nájsť aj označenie systému MIUI-V23.9.28, ktoré patrí práve verzii nadstavby MIUI 15. Podľa všetkého ide o model Redmi K50 Ultra, ktorý je dostupný na čínskom trhu.

Aktualizácia pravdepodobne príde už čoskoro

Prítomnosť verzie MIUI 15 v smartfóne naznačuje, že vydanie väčšej aktualizácie už nie je ďaleko. Používatelia smartfónov od Xiaomi, Redmi a POCO budú môcť očakávať aktualizáciu pravdepodobne v priebehu novembra, zatiaľ teda len na čínskom trhu. Globálna verzia nadstavby však zrejme príde len o pár týždňov neskôr.

Pre väčšinu smartfónov sa bude aktualizácia na MIUI 15 týkať aj aktualizácie na Android 14. Niektoré modely ako Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 či Xiaomi 12T však už Android 14 získali v prvej vlne prednostne, príchod MIUI 15 s Androidom 14 teda nebude pravidlom.

Zdroj: xiaomiui.net

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.