Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Huawei sa dlhodobo zaujíma o nároky mladých užívateľov a požiadavky, ktoré plynú z rozmanitosti ich života.

Aj preto nedávno predstavil smartfón nova 9 SE, najnovší prírastok do ikonickej série nova. Vsádza na špičkový fotoaparát, pôsobivý dizajn, ale aj na skvelý výkon podporený 66 W rýchlym nabíjaním SuperCharge.

Všetky generácie telefónov zo série Huawei nova vystihujú rovnakú podstatu – sú to inovatívne zariadenia, ktoré zaujmú moderným dizajnom, kvalitnými fotoaparátmi a interaktívnym prostredím. Všetky technológie obsiahnuté v rade nova sú integrované do zariadenia tak, aby vyhoveli rýchlemu a pestrému spôsobu života mladých a ani nový Huawei nova 9 SE nie je výnimkou.

Štýlové zariadenie s bleskurýchlym nabíjaním

Dizajn, ktorý odráža nároky mladej generácie, má byť jedinečný, pútavý a rafinovaný. Podľa toho ponúka Huawei nova 9 SE tri farebné varianty: Crystal Blue, Pearl White a Midnight Black. Na zadnom kryte pri farebnom variante Crystal Blue je navyše na dosiahnutie lesklého efektu použitá dvojvrstvová nano textúra, ktorá vytvára žiarivý odlesk. Čo sa týka objektívu, ten si zachováva svoju typickú konštrukciu v tvare prstenca.

Potrpíte si na skutočne kvalitný vizuálny zážitok? Novinka od Huawei sa pýši 6,78-palcovým displejom, čím výrazne prerastá svojich konkurentov. Rámček obrazovky navyše meria iba 1,1 mm pri hornom okraji a len 1,05 mm po stranách, takže je veľmi jemný a nepôsobí rušivo. Vysoké rozlíšenie displeja 2388 x 1080 pixelov taktiež podporuje farebný gamut P3, ktorý prináša používateľom strhujúci pohľad pri sledovaní videí alebo hraní hier. Ďalej disponuje obrazovka 90 Hz obnovovacou frekvenciou, vďaka čomu je zobrazenie plynulejšie, a 270 Hz dotykovou frekvenciou, ktorá zaisťuje rýchlejšiu odozvu obrazovky.

Keď hovoríme o rýchlosti, je nutné spomenúť, že tou nova 9 SE prekvapí nielen pri displeji, ale aj čo sa týka nabíjania. Vďaka 66W napájaniu SuperCharge sa telefón nabije na 60% už za 15 minút, a do plnej kapacity sa potom dokáže nabiť len za 36 minút. Ak sa vám niekedy stalo, že zabudnete dať telefón nabíjať cez noc, s Huawei nova 9 SE to nepredstavuje žiadny problém. Chýbajúce percentá bez problémov doženiete napríklad počas popíjania vašej rannej kávy.

Fotoaparát pre každý okamih

Špecifickou vlastnosťou mladých užívateľov je fakt, že radi zaznamenávajú svoj každodenný život. Fotoaparát nova 9 SE je preto vybavený systémom AI Quad Camera, ktorý pozostáva zo štvorice špičkových fotoaparátov – 108 Mpx hlavného fotoaparátu, 8 Mpx ultraširokouhlého objektívu, 2 Mpx objektívu Bokeh a 2 Mpx makroobjektívu.

Vzhľadom na veľký počet pixelov umožňuje používateľom naplno rozvinúť vlastnú kreativitu. Či už zhotovujete fotografie alebo videá, nova 9 SE skrátka zachytí to, čo vidíte pred očami, so všetkými detailmi. Práve vďaka jasnému vykresleniu detailov v režime maximálneho rozlíšenia 12000 x 9000 pixelov budete dokonca schopní vaše snímky vytlačiť vo vysokej kvalite. Takéto rozlíšenie pixelov je totiž v porovnaní s klasickou 12 Mpx fotografiou trojnásobne vyššie, a to bez najmenšej straty kvality či ostrosti snímky.

Hravé vlogovanie aj krásne selfies

Selfíčka, či už na Instagram alebo TikTok, sú stále jedným z najčastejších prostriedkov sebavyjadrenia v online svete. Nielen na tieto účely je model Huawei nova 9 SE vpredu vybavený 16Mpx širokouhlým fotoaparátom, ktorý sa postará o to, aby ste dokázali vydarenú selfie odfotiť na prvý pokus. Pochopiteľne nebudete zhotovovať selfie len za ideálneho svetla. Aj s tým sa ale počíta. Tento šikovný telefón sa pýši technológiou 4-in-1 Pixel Binning a tým umožňuje zhotovovať skvelé fotografie aj pri slabom osvetlení.

Medzi funkcie, ktoré mladších užívateľov zaujmú najviac, sa radí aj funkcia duálneho nahrávania, ktorá umožňuje natáčať súčasne prednou aj hlavnou kamerou. Vďaka nej môžete hladko vlogovať z viacerých pohľadov a záznam potom uložiť do jediného súboru. Pre predstavu napríklad na budúcej oslave narodenín dokážete natočiť nielen gratulantov, ako spoločne spievajú „Veľa šťastia, zdravia“, ale aj všetky ďalšie vzácne okamihy, ako napríklad želanie oslávencovi alebo sfúknutie sviečok na torte.

Je na čase sa realizovať

Huawei nova 9 SE je výkonný smartfón s rýchlym nabíjaním, ktorý bol stvorený pre mladých ľudí. Vďaka svojmu tenkému telu a zadnému kryciemu sklu 3D Glass je ľahký a dobre padne do dlane, takže sa smartphone pohodlne a ľahko drží. Jeho 108 Mpx systém štyroch fotoaparátov High-Res AI kombinuje výkonný hardvér s pokročilými algoritmami a poskytuje vynikajúce možnosti zhotovovania fotografií a videí pre začínajúcich influencerov či nadšencov sociálnych médií. Huawei nova 9 SE s podporou EMUI 12 odomyká nové spôsoby zhotovovania digitálneho obsahu, vďaka čomu tento rok ponúkne mladým ľuďom množstvo nekonečných prekvapení.

Huawei nova 9 SE je možné zakúpiť vo vybraných internetových obchodoch, kamenných predajniach a u mobilných operátorov O2, Orange a Telekom za 349 eur.