Táto služba bola pôvodne spustená pod názvom selfie sticker v aplikácií Allo.

Vytvorenie vlastného avatara a jeho používanie nebolo nikdy jednoduchšie. Takto by sa dala najlepšie opísať nová služba Gboard Mini, ktorú spustil Google pre používateľov jeho klávesnice Gboard. Veľkou výhodou tejto novinky je aj to, že je podporovaná rovnako pre Android aj pre iOS.

Služba Mini v aplikácii Gboard využíva umelú inteligenciu a strojové učenie na to, aby dokázala z jednej selfie fotky pripraviť avatara na mieru. Nie je tak viac nutné komplikovane vytvárať svojho avatara, ako tomu bolo napríklad v službe Bitmoji. Aplikácia naviac pripraví až stovku variantov vášho avatara v najrôznejších situáciách.

Rôzne variácie vášho avatara v najrôznejších situáciach robia z tejto novinky skvelého pomocníka na spestrenie komunikácie s priateľmi či rodinou. Nastavenie si vlastného avatara je pritom záležitosť niekoľkých sekúnd. Aplikácia si vyžiada vytvorenie novej selfie fotky, z ktorej následne zoberie všetky potrebné parametre a vytvorí avatara, ktorý sa čo najviac podobá práve na vás. Funkcia bude sprístupňovaná postupne.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Klávesnica Gboard presiahla jednu miliardu stiahnutí v obchode Google Play

Značky: