Funkcia, ktorá poteší mnohých používateľov príde čoskoro do hlavnej verzie systému

Snipping Tool či v slovenskej lokalizácii nazvaný ako Nástroj na vystrihovanie bude mať možnosť nahrávania obrazovky do formátu videa. Teraz sa dá používať len na snímanie obrazovky, prípadne snímanie s oneskorením, aby ste si scénu stihli pripraviť. Po novom sa funkcionalita programu rozšíri o nahrávanie. Zatiaľ môžete využiť napríklad nástroj ShareX, ktorý sa dá používať ako prenosná verzia a mať ho v prípade potreby aj bez inštalácie.

Zmienka o novej verzii sa objavila priamo na blogu Windows a ohlasovala prítomnosť vo verzii Windows 11.2211.35.0, čo je zatiaľ vývojová verzia pre Insiderov. Tí majú všetko novinky prednostne vrátane tejto. Ako je vidno na obrázku, pribudlo nové tlačidlo. To funguje podobne ako pri iných nástrojoch tohto typu a nechá vás definovať si oblasť, ktorú chcete zaznamenať vo formáte video súboru.

Samotný Microsoft sa vyjadril k funkcionalite a dodáva, že zaznamenali isté problémy s týmto vylepšením. Zatiaľ je najistejší spôsob použiť externú utilitu alebo panel Xbox na to, aby ste si zaznamenali obsah obrazovky.

Uvidíme, či Nástroj na vystrihovanie bude zaznamenávať obrazovku aj počas hrania. Mohla by to byť alternatíva voči iným nástrojom a hlavne pre používateľov, ktorí nepatria medzi hráčov a hľadajú čo najjednoduchšie riešenie tohto typu.

Zdroj: Blog Windows

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.