Komunikačné aplikácie túto funkciu síce podporujú, avšak nie každý ju aj používa.

Je to z viacerých dôvodov. Medzi hlavné však patrí nie príliš prívetivé používateľské prostredie, ako aj znížená kvalita výsledného videa. Používatelia radšej videá zhotovujú prostredníctvom zabudovanej aplikácii fotoaparátu namiesto toho, aby využívali ďalšie výhody nahrávania priamo v aplikácie WhatsApp. Priamo s používaním súvisí aj fakt, že v prípade videí musia používatelia na začatie nahrávania stlačiť a podržať tlačidlo spúšte. Práve tu nastáva problém s ergonómiou používania tejto funkcie. 

Zdá sa však, že nahrávanie videa bude v aplikácii WhatsApp oveľa jednoduchšie. Portál 91mobiles informuje, že spoločnosť tento problém konečne rieši a pripravuje aktualizáciu aplikácie a jej fotoaparátu. Tá by mala do aplikácie WhatsApp priniesť samostatné karty pre fotografie a videá, čo zabezpečí používateľský zážitok, ktorý poznáme zo zabudovaných aplikácií na vytváranie fotografií a videí. Aktualizácia tak čoskoro umožní jednoduché prepínanie medzi možnosťami nahrávania videí a snímaním fotografií.

WhatsApp prepínanie medzi nahrávaním videa a fotografovanímZdroj: 91mobiles
WhatsApp prepínanie medzi nahrávaním videa a fotografovaním

Hoci sa hovorí, že zvyk je železná košeľa, tak tu to platí dvojnásobne. Pokým existujú používatelia, ktorí na vytváranie fotografií a nahrávanie videí používajú zabudovanú aplikáciu fotoaparátu alebo aplikáciu tretej strany, tak pre tých ostatných pripravovaná zmena prinesie jednoduchšie používanie aplikácie WhatsApp a jej fotoaparátu.

Novinky sa aktuálne nachádza v beta verzii aplikácie WhatsApp Beta 2.22.24.21, čo znamená, že k jej oficiálnemu vydaniu môže dôjsť v priebehu najbližších týždňov. Najskôr by sa mala objaviť v systéme Android.

Zdroj: 91mobiles

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.