Doba ťažkých zrkadloviek je asi za nami.

Canon predstavil model EOS 250D a veru, toto je kolibričí foťák. Mali sme ho v netradičnej bielej farbe, a to poriadne pútalo pozornosť okolia. Pritom dobre fotí a veľmi dobre točí aj video. Je to najľahšia zrkadlovka s vyklápateľným displejom, určená pre ľudí, ktorí chcú poriadne fotky, ale možnosti v smartfónoch im zďaleka nepostačujú. EOS 250D je fotoaparát s výmennými objektívmi, CMOS snímač je formátu APS-C s rozlíšením 24 Mpx a technológiou Dual Pixel CMOS.

Videá točí v rozlíšení 4K a má rýchle automatické zaostrovanie. O spracovanie obrazu sa stará procesor DIGIC 8. Používateľské prostredie vás sprevádza pri každej situácii, funkcia Creative Assist ponúka sadu efektov, filtrov a nástrojov na úpravu farieb. Ľahko urobíte aj obľúbené fotky so zaostreným popredím a rozostreným pozadím. K tomu vám pomôžu vysvetľujúce texty a obrázky priamo na displeji. Fotiť tak skoro nemusíte vedieť, fotoaparát vás povedie sám. Ako jazyk sa dá vybrať napr. čeština, čo postačuje.

K jednoduchosti realizácie fotografií a videa prispieva aj výklopný a otočný dotykový displej. Takto je možné natáčať aj videoblogy. K dispozícii je jack port na mikrofón, žiaľ nie pre slúchadlá. EOS 250D ponúka aj tradičný spôsob fotografovania s optickým hľadáčikom a 9-bodovým automatickým zaostrovaním.

EOS 250D sa jednoducho bezdrôtovo spojí so smart zariadením cez Bluetooth alebo Wi-Fi cez aplikáciu Canon Camera Connect a rýchlo môžete preniesť fotky do mobilu a zdieľať na sociálnych sieťach. Túto aplikáciu využijete aj ako diaľkovú spúšť.

Cena s objektívom 18-55 mm: 659 €

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.