Logitech MX Anywhere 2 je výborná mobilná myš, ktorá je aj napriek malým rozmerom ergonomická. Sami sme boli prekvapení, ako sa dá takéto malé zariadenie pohodlne držať v ruke.

Myš má štýlový dizajn, ktorý kombinuje čiernu a zlatú farbu. Má pogumované telo, pričom bočné strany sú vzorované, čo je príjemné na pohľad aj dotyk. MX Anywhere 2 má celkovo 5 programovateľných tlačidiel. Základ dopĺňajú dve bočné tlačidlá a tlačidlo pod scrollovacím kolieskom.

Myška je bezdrôtová, prenos signálu zabezpečuje USB prijímač s technológiou Unifying alebo technológia Bluetooth Smart. Túto funkciu chválime, myš je vďaka tomu univerzálnejšia. V prípade rozhrania Bluetooth Smart však musíte disponovať kompatibilným PC so systémom Windows 8 alebo novším, resp. Mac OS X 10.10 a viac. Zabudovaná batéria vydrží na jedno nabitie 2 mesiace, avšak podľa výrobcu stačí 1 minúta nabíjania (pomocou micro USB kábla), aby ste získali energiu pre ďalšiu hodinu používania.

MX Anywhere 2 využíva laserový senzor Darkfield, vďaka ktorému môžete myš využiť na ľubovoľnom povrchu. Poradí si aj so sklom alebo látkou nohavíc. Rozlíšenie je nastaviteľné v rozmedzí 400 až 1600 dpi.

Nová myš od Logitechu nemá výraznejšie nedostatky. Používateľský zážitok je na vysokej úrovni, a to aj napriek kompaktným rozmerom zariadenia. Problémom môže byť cena, ktorá sa pohybuje na úrovni 80 eur. MX Anywhere 2 však nemusíte používať iba na cestách. My sme si na ňu zvykli natoľko, že sa počas testovania stala našou primárnou myšou. Používali sme ju nielen počas cestovania, ale aj v redakcii na pracovnom stole.

Cena: 79,99 EUR
Zapožičal: Logitech

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit