Pokiaľ budete chcieť na tablete písať väčšie množstvo textu, bez Bluetooth klávesnice sa nezaobídete. Zostavili sme výber klávesníc, ktoré sa vám pri cestovaní môžu hodiť:

Logitech Keys-To-Go

Táto klávesnica patrí medzi najľahšie a najlepšie prenosné Bluetooth klávesnice na trhu. Zariadenie je navrhnuté primárne ako doplnok k iOS zariadeniam a výborne sa prenáša spoločne s iPadom. Má totiž rovnakú šírku, ako je výška tabletu od Apple. Funguje aj s Androidom a počítačom.

Klávesnica má hmotnosť 180 gramov a hrúbku iba 6 mm. Vzdialenosť medzi klávesmi je 1,2 mm a budete si musieť zvyknúť na minimálnu spätnú väzbu klávesu pri jeho stlačení. Je to daň za takú tenkú konštrukciu. Na Keys-To-Go sa však píše pohodlne a výhodou je, že dokážete nahmatať obrysy jednotlivých klávesov.

Klávesnica je odolná voči obliatiu, nabíja sa pomocou micro USB portu a na jedno nabitie vydrží fungovať až 3 mesiace. Konektivitu zabezpečuje Bluetooth.

Cena: 67,90 EUR

Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K380

Pokiaľ preferujete klasický pocit pri stláčaní klávesov, potom vám namiesto Keys-To-Go môžeme odporučiť model K380. Táto klávesnica nie je taká tenká a taká ľahká, avšak stále je dobre prenosná a môžete ju spárovať až s troma zariadeniami súbežne.

Klávesnica má pekné okrúhle klávesy, ktorých spätná väzba je na úrovni stolných a notebookových klávesníc. Píše sa na nej pohodlne, škoda len chýbajúceho podsvietenia. To nájdete vo výbave staršieho a drahšieho modelu K810.

Model K380 je však z hľadiska pomeru cena/výkon dobrá voľba. Klávesnica využíva na napájanie dvojicu AAA batérií, výdrž dosahuje až 2 roky. Príslušenstvo má 16 mm hrúbku a hmotnosť 423 gramov.

Cena: 40,90 EUR

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Skladacia klávesnica od Microsoftu je jedno z najlepších kompaktných riešení na trhu. Táto klávesnica má v zloženom stave rozmery 147 × 125 × 11 mm, takže ponúka výbornú mobilitu. V otvorenom stave sa šírka klávesnice zväčší na 295 mm a hrúbka sa zmenší na 5 mm. Hmotnosť je 180 gramov.

Klávesnica podporuje systém Windows 8 a novší, Android 4.3+ a iOS 7+. Pre jednotlivé platformy je prispôsobené rozloženie klávesov, profil je možné zvoliť pomocou dedikovaného tlačidla. Môžete ju v jeden moment používať s dvoma zariadeniami súbežne. Komunikácia prebieha cez Bluetooth, medzi zariadeniami sa prepnete pomocou samostatných tlačidiel.

Vyhotovenie klávesnice je skvelé, chválime aj dizajn klávesov, ktoré majú v prevažnej väčšine plnohodnotné veľkosti. Na klávesnici sa píše pohodlne, chvíľu si však budete zvykať na niektoré nutné úpravy. Klávesnica obsahuje zabudovanú batériu, nabíja sa pomocou micro USB konektora. Na jedno nabitie dokáže fungovať až 3 mesiace.

Cena: 78,90 EUR

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit