Na CESe predstavila spoločnosť Lenovo aj svoje novinky z oblasti herných notebookov a počítačov. S umelou inteligenciou prichádzajú Lenovo Legion Pro 7i a Lenovo Legion Pro 7. Tiež sme videli nové herné počítače.

Herné notebooky Lenovo Legion Pro 7

Tieto notebooky sú vybavené najnovšou 13. generáciou procesorov Intel Core alebo procesormi AMD Ryzen 7000 Series a najnovšími grafikami NVIDIA GeForce RTX 40 Series. Mode Lenovo Legion Pro 7i je vybavený procesorom Intel, bez písmenka i je to vo výbave s procesorom AMD.

K efektívnemu behu týchto výkonných komponentov prispieva chladiaci systém Lenovo Legion ColdFront 5.0 s hybridným chladením. Modely s grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX 4090 a RTX 4080 ponúkajú široký chladiaci prvok technológie „Vapor Chamber“, ktorý pokryje oblasť procesora a aj grafické karty, Modely s grafikou NVIDIA GeForce RTX 4070 sú vybavené špecifickým chladiacim priestorom procesoru s hybridnými chladiacimi trubicami pre grafickú kartu.

Procesory chladí tekutý kov zatiaľ čo je teplo odvádzané masívnymi výfukovými otvormi na zadnej strane a po stranách šasi. To umožňuje 235W TDP.

Displej je Lenovo PureSight Gaming Display s pomerom strán 16:10 a rozlíšením WQXGA (2560×1600), ktorý podporuje až 240Hz variabilnú obnovovaciu frekvenciu. Klávesnica je Lenovo Legion TrueStrike podsvietenou pre každú klávesu individuálne prispôsobiteľným RGB osvetlením Lenovo Legion Spectrum. Pom ocoiu klávesy Fn sa tu dá meniť režim prevádzky tohto notebooku. Takto sa dá notebook prestaviť aj do režimu, keď ho používate na pracovné účely a výdrž na batériu je ďaleko dlhšia.

Lenovo Legion Pro 7 a jeho portová výábava
Lenovo Legion Pro 7 a jeho portová výábava

Súčasťou dodávky je 99,99 Wh Super Rapid Charge batéria, je to maximum povolené v USA do lietadla a k tomu aj rýchle nabíjanie. Vo vypnutom stave sa tento notebook dá nabíjať aj pomocou USB-C nabíjačky. To všetko sa skrýva medzi celokovovým horným a spodným krytom dostupným vo farebnom prevedení Onyx Grey.

Herné počítače Lenovo Legion Tower 7

Tento stolný herný počítač je určený na extrémny výkon. Vnútorný objem skrine je 34 litrov, vo výbave sú najnovšie procesory Intel Core až 13. generácie a grafika NVIDIA GeForce RTX 40 Series. Vďaka 64 GB 5600MHz DDR5 RAM nebudete mať problém s výkonom ani pri najnáročnejších hrách.

Tento výkonposilní väčší chladič VRM, až šesť ventilátorov ARGB, predný kryt s 3D vzorom a zosilneným prúdením vzduchu. Zvoliť si môžete aj systém chladenia kvapalinou. S ním dosiahnete tepelný výkon procesora (TDP) až 260 W. Samozrejmosťou sú plne nastaviteľné svetelné efekty Lenovo Legion 12-ARGB. Vo vnútri nájdete tri 3 TB SSD disky, celkovo teda je teda 6 TB úložisk. Napájanie zabezepečuje 1200 W napájací zdroj.

Legion Tower 7i
Legion Tower 7i

Šasi je k dispozícii vo farebnom prevedení Storm Grey, na prednej strane sú 2× USB-A 3.2, 2× USB-A 2.0 a 2× Audio jack. Na zadnej strane sú potom dostupné 4× USB-A 3.2 port, 2× USB-A 2.0 port, 1 USB-C (20 Gbps) a 1 USB-A 3.2 (10 Gbps) port, rovnako ako RJ45 a stereo audio jack.

Zdroje: Lenovo, CES

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.