Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Digitálne, dynamické a po prvýkrát čisto elektrické BMW i5. Nová generácia BMW radu 5 stanovuje štandardy aj v oblasti bezpečnosti. Nezávislé organizácie v Európe, v USA a v Kórei udelili BMW radu 5 Sedan najvyššie hodnotenie. Na testujúcich zapôsobili aktívne asistenčné systémy, aj celková úroveň pasívnej bezpečnosti.

Päťhviezdičkové hodnotenie od Euro NCAP

Nezávislí bezpečnostní experti z Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) udelili ôsmej generácii BMW radu 5 Sedan najvyššie hodnotenie – päť hviezdičiek.

K päťhviezdičkovému hodnoteniu výrazne prispela rozsiahla štandardná výbava s asistenčnými systémami ktoré sú z hľadiska bezpečnosti dôležité. Všetky asistenčné systémy použité v novom BMW radu 5 patria k najlepším na trhu. Na bezpečnostných expertov Euro NCAP zapôsobili rozsahom funkcií a spoľahlivými reakciami.

Nové BMW radu 5 Sedan boduje vďaka inovatívnej integrovanej bezpečnostnej koncepcii, ktorú BMW neustále vyvíja, aj v oblasti pasívnej bezpečnosti. Okrem mimoriadne pevnej nosnej konštrukcie a presne definovaných deformačných zón daný model využíva modelovo špecifickú kombináciu dokonale koordinovaných zádržných systémov.

Hodnotenie Euro NCAP je celoeurópsky uznávaným štandardom bezpečnosti pri náraze a neustále sa zdokonaľuje. Najvyššie päťhviezdičkové hodnotenie sa udeľuje výlučne vozidlám, ktoré majú vynikajúcu ochranu pred nárazmi a sú tiež komplexne vybavené systémami, ktoré účinne zabraňujú nehodám.

Ocenenie TOP SAFETY PICK+ od Insurance Institute for Highway Safety v USA

Nové BMW radu 5 získalo aj bezpečnostné ocenenie TOP SAFETY PICK+ od Insurance Institute for Highway Safety v USA. V tomto prípade presvedčil najmä štandardný asistenčný systém predchádzania čelným kolíziám, ktorý dosiahol vynikajúce hodnotenie v denných aj v nočných testoch. V kombinácii s pokročilým systémom osvetlenia bol rozhodujúcim prvkom pri získaní „plus“ v hodnotení TOP SAFETY PICK+. Ide o najvyššie ocenenie udeľované týmto inštitútom.

V rôznych nárazových testoch sa ukázalo, že integrovaný bezpečnostný koncept nového BMW radu 5 poskytuje komplexnú ochranu pred zraneniami. A to bez ohľadu na veľkosť alebo polohu sediacich cestujúcich.

Testovací postup Insurance Institute for Highway Safety je štandardom pre komplexné hodnotenie bezpečnosti nových vozidiel na americkom trhu, čo je pre BMW radu 5 dôležité. V USA sa tak jedná o dôležitý podklad pre rozhodovanie fleetových zákazníkov.

„Najbezpečnejšie auto roka“ v juhokórejskej súťaži KNCAP

Ministerstvo dopravy v Kórejskej republike udelilo BMW i5 ocenenie „Najbezpečnejšie auto roka“. Toto ocenenie sa udeľuje len vozidlu, ktoré v príslušnom roku získa najvyššie skóre KNCAP. Dominik Schuster, vedúci oddelenia automobilovej bezpečnosti BMW Group, počas slávnostného odovzdávania cien v Kórei zdôraznil význam tohto ocenenia: „Najvyššie hodnotenie KNCAP podčiarkuje náš vývojový proces zameraný na bezpečnosť a dokazuje záväzok BMW Group neustále zlepšovať bezpečnosť svojich sériových vozidiel.“

Na nezávislých skúšobných komisárov urobili mimoriadny dojem výsledky v oblasti pasívnej bezpečnosti. Určili, že sú na 99,5 percenta v súlade s predpismi. V Kórei ešte udelili plný počet bodov za systémy núdzového brzdenia, ktoré chránia chodcov a cyklistov. Maximálny počet bodov získali aj niektoré asistenčné systémy.

Titul „Najbezpečnejšie auto roka“ pôsobivo dokazuje priekopnícku úlohu BMW Group na jednom z najdôležitejších individuálnych trhov na svete pre BMW radu 5 Sedan.

Značky: