Magazín TOUCHIT je členom asociácie svetových novinárov EISA už od roku 2016. EISA je združenie 62 celosvetových novinárov a expertov a aktuálne asociácia združuje aj členov z Austrálie, Indie, Kanady, Ďalekého východu a USA a počet krajín stále narastá. Aktuálne je zastúpených 29 krajín.

Každoročne EISA udeľuje ocenenia najlepším produktom a v expertnej skupine EISA Home Theatre Video Awards 2019-2020 boli práve udelené nasledované ocenenia.

EISA 8K TV 2019-2020

Samsung QE82Q950R

Tento televízor je vybavený displejom s natívnym rozlíšením 7680 × 4320 pixlov a ponúka 8K obraz so štvornásobne viac detailami ako je to v prípade Ultra HD 4K. Môžete tak prehrávať 8K zdrojový obraz prostredníctvom prehrávača médií USB alebo HDMI vstupu a následne sledovať obraz s úžasnou hĺbkou, čistotou a zmyslom pre realitu. Pritom zvýšenie rozlíšenia pomocou umelej inteligencie (AI) prevádza akýkoľvek zdroj HD a 4K tak, aby sa čo najviac využil displej s veľkosťou 82 palcov a rozlíšením 8K. Kvalita obrazu je však viac ako len rozlíšenie. Priame podsvietenie LED od Samsungu a technológia lokálneho stmievania prispievajú k presnému HDR (vrátane HDR10 +) a jeho QLED panel zaisťuje zobrazenie s maximálnym objemom farieb. Zavedenie technológie Ultra Viewing Angle prináša obrovské zlepšenie aj pri sledovaní televízora u uhla. QE82Q950R je televízor, ktorý je už pripravený na budúcnosť.

EISA BEST BUY OLED TV 2019-2020/EISA NAJLEPŠIA KÚPA OLED TV 2019-2020

Philips 55OLED804

Spoločnosť Philips kombinuje v televízore 55OLED804 svoje dlhodobé skúsenosti v oblasti OLED a tiež dizajnu a to všetko za prijateľnú cenu. Jeho základom je nová iterácia procesora značky P5, tentoraz je to procesor s dvoma čipmi, ktorý prináša vylepšenie detailov v tieňoch a lepšiu manipuláciu s farbami. Tento televízor s uhlopriečkou 55 palcov je vynikajúcim hráčom pri natívnych zdrojoch HDR (podpora formátu zahŕňa HDR10 + aj Dolby Vision), zatiaľ čo Perfect Natural Reality prináša zážitok z HDR do akéhokoľvek zdroja obrazu. K tomu je ešte aj exkluzívne podsvietenie Ambilight od spoločnosti Philips na dosiahnutie dokonalejšieho zážitku, zvukové dekódovanie Dolby Atmos a inteligentný systém Android TV s bohatým obsahom. Celkovo je to televízor, ktorý prináša obrovskú hodnotu za vynaložené peniaze.

EISA BEST BUY PROJECTOR 2019-2020/EISA PROJEKTOR NAJLEPŠIA KÚPA 2019-2020

BenQ CinePrime W2700

Tento kompaktný projektor 4K HDR prináša do obývačky domácu zábavu na veľkej uhlopriečke bez akéhokoľvek zníženia výkonu a pritom nezruinuje vašu peňaženku. CinePrime W2700 od spoločnosti BenQ využíva najnovší dizajn čipov DLP na 4K detaily a spája ho s prispôsobeným farebným kolieskom a kalibráciou projektora priamo z výroby. Po prvýkrát tak pokrýva celú farebnú paletu DCI-P3. Stručne povedané, tento projektor zobrazí film, ktorý dokonale zachytávajú zámer tvorcu. Medzi používateľsky prívetivé funkcie patrí 1,3-násobné zväčšenie a 12V zásuvku na väčšiu flexibilitu inštalácie, ďalej napájaný port USB na spustenie streamingového HDMI prehrávača a intuitívna ponuka na obrazovke. To umožňuje kontrolu nad pokročilými úpravami obrazu. Skombinujte to so svojimi ostrými, farebne bohatými fotkami a pútavým integrovaným stereofónnym zvukovým systémom a máte projektor, ktorý je najlepší vo svojej triede.

EISA HOME THEATRE PROJECTOR 2019-2020/EISA PROJEKTOR PRE DOMÁCE KINO 2019-2020

BenQ CinePrime W5700

Presnosť farieb, detaily obrazu, prehrávanie HDR a flexibilita inštalácie – to sú vlastnosti projektora  W5700, teda aktuálnej vlajkovej lode od BenQ. Je vhodný pre špecializované domáce kino. 11-prvková celosklenená šošovka je optimalizovaná pre 4K rozlíšenie a poskytuje presné a ostré obrázky. Aj prispôsobený systém farebných koliesok a svetiel od BenQ dodáva pozoruhodných 100 % fariebného priestoru DCI-P3, vďaka čomu je tento projektor ideálnym doplnkom pre obsah HDR. Projektor sa dá ľahko nainštalovať aj vo vašej filmovej miestnosti s veľkým, až 1,6-násobným zväčšením. Využiť sa dá tak horizontálny ako aj vertikálny posunom objektívu, aby ste zabezpečili presné zarovnanie obrazu. Doplnením tohto pôsobivého projektora je aj jeho dizajn – antireflexné matné veko a špeciálny prvok na pohltenie okolitého svetla vám tak umožňuje sústrediť sa len na premietaný obraz.

EISA HOME THEATRE TV 2019-2020/EISA TV PRE DOMÁCE KINO 2019-2020

Philips 65OLED984

Vďaka svojej 65-palcovej obrazovke a veľmi pôsobivému zvuku poskytuje špičkový OLED TV od spoločnosti Philips neodolateľný filmový zážitok. Kľúčom k jeho audio kvalite je zvukový systém navrhnutý spoločnosťou Bowers & Wilkins, ktorý využíva na mieru šitú technológiu tweeter-on-top v spojení so súpravou reproduktorov naľavo, v strede a napravo na vytvorenie dynamických zvukov v plnom rozsahu Dolby Atmos. Žiadny iný televízor s plochou obrazovkou neznie tak dobre ako práve OLED984. Tento priekopnícky zvukový výkon sa spája s prepracovanou kvalitou obrazu od spoločnosti Philips, s podporou procesora P5 tretej generácie, s podporou formátov Dolby Vision a HDR10 + a jedinečného štýlu OLED984. Ihneď si všimnete leštený hliníkový stojan, na ktorom je umiestnený soundbar. Jedným slovom? Ohromujúce!

EISA BEST PREMIUM OLED TV 2019-2020/EISA NAJLEPŠÍ PREMIOVÝ OLED TV 2019-2020

LG OLED65E9

Televízor LG OLED s technológiou Dolby Vision a displejom s uhlopriečkou 65 palcov ponúka vynikajúci obrazový výkon kombinovaný s podmanivým dizajnom „obraz na skle“. Aby sa dosiahol maximálny výkon zo zdrojov 4K HDR, využíva procesor druhej generácie Alpha 9 funkcie umelej inteligencie AI Brightness a Dynamic Tone Mapping. Takto sa získa obraz s hlbokými úrovňami čiernej, v bohatých farbách a s presným riadením osvetlenie, čím je už technológia OLED v podaní LG preslávená. Spojenie prémiového obrazu a pohlcujúceho zvukového výkonu s rozsiahlou flexibilitou ako je prehrávanie Dolby Atmos, jedinečné spracovanie zvuku AI a optimalizácia podľa miesta nasadenia zaručujú zážitok šitý na mieru preferenciám konkrétneho používateľa. Zavŕšením celého balíka je intuitívna prevádzka televízora založená na platforme WebOS od spoločnosti LG.

EISA SMART HOME TV 2019-2020/EISA SMART HOME TV 2019-2020

LG 65SM9010

Model 65SM9010 od spoločnosti LG ponúka inteligentnú výbavu, úzky rám, jasný obraz 4K HDR a pokročilé zvukové funkcie. Medzi ďalšie špecifikácie patrí pripojenie HDMI 2.1 na všetkých vstupoch, podpora Dolby Atmos a Dolby Vision a LCD panel NanoCell s priamym podsvietením LED a lokálnym stmievaním. Obrazový výkon, podporovaný spracovaním AI a širokouhlým zobrazením, je vhodný pre filmy, streaming, hry a šport. Televízor sa vyznačuje jednoduchým ovládaním a ľahkou použiteľnosťou. Vďaka novému používateľskému rozhraniu WebOS 4.5, integrácii Amazon Alexa a Google Assistant ako i zabudovaniu inteligentných funkcií na monitorovanie domácnosti sa z tohto televízora stáva dokonalý partner pre moderný domov.

EISA AV ACCESSORY 2019-2020/EISA AV PRÍSLUŠENSTVO 2019-2020

IsoTek SMART Delta

Každý elektrický systém potrebuje energiu. Avšak iba skutočne čistý výkon umožní vašim komponentom pre zvuk a video dosiahnuť čo najlepší výkon. Rad SMART Power firmy IsoTek posúva energiu ešte ďalej. Okrem čistenia dodávanej elektrickej energie, odstraňovania šumu a ochrany pred prepätím a napäťovými špičkami ponúka tiež plne programovateľné zapínanie a vypínanie systémov. Pomocou ovládania cez LAN alebo Wi-Fi môžete nastaviť poradie zapínania a vypínania zariadení, tiež si môžete priradiť názvy k jednotlivým zásuvkám a dokonca všetko nastaviť a riadiť aj pomocou mobilnej aplikácie. Označenie SMART tu nie je len tak pre nič za nič. Jeho vplyv na výkon vašich systémov bude rozpoznateľný. Cena je uložená spolu s expertnými skupinami HTA a Hi-Fi.

EISA UNIVERSAL PLAYER 2019-2020/EISA UNIVERZÁLNY PREHRÁVAČ 2019-2020

Pioneer UDP-LX500

UDP-LX500 je univerzálny talent. Je to moderný 4K Blu-ray prehrávač, rovnako aj výkonný audio prehrávač, ktorý sa hodí do každého domáceho kina. Na strane videa sa podpora formátov vzťahuje na oba dynamické formáty HDR10+ aj Dolby Vision, prehrávač využíva metadáta a umožňuje tak jemné doladenie prehrávania. Pre audiofilov ponúka kompatibilitu s CD, SACD a DVD-Audio diskami a súbormi Hi-Res vrátane DSD. Kvalita zvuku je výborná a presná, zatiaľ čo disky UHD ohurujú ostrosťou a farebným podaním. Navyše prvotriedny charakter tohto zariadenia podčiarkuje jeho dizajn a konštrukcia. Model LX500 je tichý pri prevádzke, zatiaľ čo jeho efektný dizajn šasi určite nebudete chcieť skrývať pred návštevami. Cena je uložené spolu s exptertnými skupinami HTA.

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2019-2020/EISA FOTO/VIDEO FOTOAPAPRÁT 2019-2020

Sony α6400

Pre tvorcov obsahu, ktorí natáčajú tak videá ako aj fotografie, poskytuje model a6400 pôsobivé množstvo funkcií a to v kompaktnom prenosnom tele. Vrcholom je určite inovatívne sledovanie zameraného objektu v reálnom čase a tiež automatické zaostrovanie na oko fotenej osoby v reálnom čase. Znamená to objekt vždy zaostrený bez ohľadu na to, ako sa pohybuje v scéne. Medzi ďalšie pokročilé možnosti videa patrí nahrávanie vo vysokom dynamickom rozsahu 4K, profily S-Log na profesionálnu reprodukciu farieb, otočný displej, ktorý môžete namieriť na seba pri natáčaní vlogov a tiež konektor pre mikrofón na vysokokvalitné nahrávanie zvuku. Fotografi ocenia vynikajúcu kvalitu obrazových súborov pri rozlíšení 24 megapixelov. Cena je uložená spolu s expertnou skupinou Photo.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.