Získali ho hneď dve z tohtoročných noviniek spoločnosti Hisense v kategórii Mini-LED televízorov.

Ide o nezávislé hodnotenie najvýznamnejšej medzinárodnej asociácie špecializovanej na audio-video a elektroniku s históriou cez 40 rokov, ktorej členom je aj redakcia TOUCHIT. Aj v roku 2023 mal Hisense svoje želiezka v ohni – dva nové Mini-LED televízory so 120Hz obrazovkou: špičkový prémiový 65U8KQ a skvele vybavený 65U7KQ vo vyššej strednej triede. Obaja laureáti svoje nominácie premenili.

Podľa skúseností a názorov nezávislej expertnej skupiny EISA získava prémiový Hisense U8KQ s mnohými vyspelými technológiami ocenenie EISA MINI LED TV 2023-2024. A Hisense U7KQ získava ocenenie EISA MINI LED TV S NEJLEPŠÍM POMEROM VÝKON/CENA 2023–2024. 

EISA Award visualZdroj: Hisense
EISA Award visual

Hisense 65U8KQ

Hisense 65U8KQ využíva najpokročilejšie riešenia v oblasti technológie Mini-LED a dizajnu obrazovky Quantum Dot tak, aby ponúkal ohromujúci obrazový výkon. Podsvietenie je rozdelené do 1008 samostatne ovládaných zón lokálneho stmievania a prináša ešte dokonalejší kontrast s hlbokou čiernou a jasnou bielou, doplnený bohatou škálou farieb a odtieňov. Televízor podporuje Dolby Vision IQ, HDR 10+, HDR 10+ Adaptive a tiež režim FilmMaker na prehrávanie filmov tak, ako to zamýšľal režisér. 

A pokiaľ ide o zvuk, vstavaný audio systém typu 2.1.2 podporuje filmový zvuk aj Dolby Atmos a má subwoofer a dva horné kanály. Nechýbajú najmodernejšie funkcie herného priemyslu na čele s režimom Game Mode PRO 144Hz, šikovný operačný systém VIDAA U7 a elegantný dizajn.

Hisense 65U8KQZdroj: Hisnese
Hisense 65U8KQ

Hisense 65U7KQ

Hisense 65U7KQ predstavuje vstupnú bránu do sveta nových 120Hz televízorov Hisense ULED. Kombinuje 4K panel s podsvietením Mini-LED s 384 zónami lokálneho stmievania, čo v spojení s podaním farieb Quantum Dot zaručuje ostrý obraz so živými odtieňmi a s vynikajúcim lokálnym kontrastom. Podporované sú formáty Dolby Vision IQ, HDR 10+ a HDR 10+ Adaptive, režim AI Picture so senzormi sa zase postará o optimalizáciu obrazu podľa scenára tak, aby bol zážitok zo sledovania čo najživší a najpútavejší. 

Nechýba rozhranie HDMI 2.1 pre príjem video signálu až do 4K/144 Hz, kompatibilita s Apple AirPlay 2 a Google Chromecast. Vlastný operačný systém VIDAA U7 poskytuje prístup k množstvu aplikácií vrátane lokálnych. Hisense 65U7KQ je v strednej triede skvelou voľbou, ktorá zaujme svojim výkonom, funkciami aj štýlom.

Hisnese 65U7KQZdroj: Hisnese
Hisnese 65U7KQ

Hisense na globálnej scéne

Značka Hisense zbiera medzinárodné ocenenia pravidelne. Ocenenie EISA v segmente televízorov vlani získal rad U8HQ ako najlepší prémiový LCD TV roku 2022-2023. Doteraz najlepší Mini-LED televízor ULED X získal vo svojej 110-palcovej verzii ocenenie aj na tohtoročnom veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2023 v Las Vegas – ocenenie CES Innovation Award.

Uznanie zbierajú aj ďalšie produkty z portfólia spoločnosti za celkový prístup k podnikaniu – napríklad pred niekoľkými mesiacmi to bola strieborná medaila EcoVadis pre Hisense Europe za udržateľnú výrobu veľkých domácich spotrebičov. EcoVadis pritom hodnotí nielen environmentálne, ale aj sociálne a etické správanie spoločností.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Hisense.

Prečítajte si aj: