Google aktuálne testuje beta verziu podpory odomykania zariadenia, aplikácií či potvrdzovania platieb pomocou tváre používateľa.

Spoločnosť sa týmto krokom snaží konkurovať spoločnosti Apple a jej Face ID. V poradí štvrtá vývojárska verzia Android Q totiž obsahuje v ponuke nastavení novú položku Face Authentication.

Plány Google znamenajú zahrnúť natívnu podporu pre odomknutie tvárou v systéme Android. Okrem klasického odomknutia displeja bude funkcia podporovať prihlásenie sa do aplikácií či potvrdzovanie platieb.

Podpora odomykania tvárou už v Androide bola, avšak výrobcovia ju museli do konečnej podoby nastavovať podľa seba. Natívna podpora pre celý systém by mala byť použitá celým spektrom výrobcov Android zariadení. Dúfajme, že softvér pre rozpoznávanie bude inteligentnejší než jednoduché 2D rozlišovanie pomocou selfie kamery, ktoré sa objavilo u niektorých výrobcov smartfónov.

Súčasťou beta verzie systému je aj nová funkcia Screen Attention, ktorá sa podobá funkciám Attention Aware od Apple či Smart Stay od Samsungu. V podstate ide o zabránenie stmavnutia obrazovky, keď na ňu pozeráte, pričom detekcia prebieha cez fotoaparát.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Android Q dostáva prepracovaný desktopový režim

Značky: